Boligejere får rekordlav etårig rente Resultatet af den første store rentetilpasning endte med en rente på 0,45 procent til de risikovillige.

Boligejere med et-årige flekslån slipper med en rente på 0,45 procent. Arkivfoto

Boligejere med et-årige flekslån slipper med en rente på 0,45 procent. Arkivfoto

KØBENHAVN:Risikovillige boligejere kan ånde lettet op endnu et år. F1-renten holder sig under en halv procent hos Nordea Kredit, som afsluttede årets sidste rentetilpasningsauktioner tirsdag.

Boligejere med etårige rentetilpasningslån kan slippe med 0,45 procent i rente for lån med afdrag og 0,44 procent for afdragsfrie lån.

Den lave F1-rente betyder, at boligejerne får lidt flere penge på lommen i 2013.

Fald på næsten fem procent

- Konkret vil en boligejer med et F1-lån på en million kroner skulle af med 3410 kroner om måneden efter skat det næste år, såfremt lånet er med afdrag, og 820 kroner, såfremt lånet er uden afdrag, skriver boligøkonom Lise Nytoft Bergmann i en kommentar.

Sidste år lød de tilsvarende ydelser på 3440 kroner for et lån med afdrag og 990 kroner for et afdragsfrit lån. Det betyder en besparelse på henholdsvis 30 og 170 kroner om måneden afhængig af om lånet er med eller uden afdrag.

Siden 2009 er renten på et F1-lån med rentetilpasning faldet løbende fra 5,16 procent til det nuværende lavpunkt på 0,45 procent, og det lave niveau betyder markante besparelser til boligejerne.

Store besparelser

Helt konkret sparer boligejere med lån på en million kroner uden afdrag omkring 31.000 kroner med den nuværende rente for 2013 i forhold til renten på over fem procent i 2009.

For lån med afdrag er besparelsen efter skat i 2013 på godt 12.000 kroner i forhold til 2009, og hertil kommer, at afdraget vil være cirka 18.000 kroner højere.

Den hidtil laveste F1-rente hos Nordea Kredit blev fastsat i oktober til 0,35 procent.

Fredag afsluttes rentetilpasningsauktionerne hos Realkredit Danmark, mens Nykredit fastsætter renteniveauet endeligt den 6. december.

Samlet skal der omlægges F1-lån for mere end 230 milliarder kroner i december, viser en opgørelse fra Spar Nord.

Tal fra Realkreditrådet viser, at de etårige flekslån tegner sig for omkring 45 procent af boligejernes samlede boliglån.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.