Boligejere har udsigt til historisk lav rente

Rentetilpasningsauktionerne tegner godt for de tusindvis af boligejere med etårige flekslån.

Boligejere har udsigt til historisk lav rente

Tusindvis af boligejere holder vejret i disse dage, hvor renten på deres flekslån bliver fastsat for det næste år.

Og indtil videre tegner decembers rentetilpasning for de etårige F1-lån til, at der bliver en anelse mere luft i månedsbudgettet til et par ekstra flasker rødvin - eller en ispind.

Hos Nordea Kredit slutter auktionerne tirsdag, og mandag ligger F1-renten på 0,45 procent. Det er under halvdelen af den ellers rekordlave rente på 1,06 procent, der blev fastsat i december sidste år.

- Renterne er en spids lavere, end det vi havde forventet inden auktionerne, så det er godt nyt til boligejerne, siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit.

Hun regner med, at den endelige F1-rente lander meget tæt på 0,45 procent.

Med den rente bliver den månedlige ydelse efter skat 3440 kroner for et lån på én million kroner i 2013.

Hvis det niveau holder, så sparer boligejerne beskedne 30 kroner i forhold til F1-renten på 1,06 procent i 2012. Det skyldes, at Nordea Kredit selv tager en lidt større bid af kagen.

- Realkreditinstitutterne har i det år, der er gået, været ude og hæve bidragssatserne en smule, så det rentefald bliver kanaliseret over i et højere bidrag, siger Lise Nytoft Bergmann.

Boligejere, der ikke betaler afdrag på lånet, står til en gevinst på 160 kroner om måneden hos Nordea Kredit.

Hos Realkredit Danmark der også er i gang med auktionerne, er billedet det samme. Her ligger F1-renten efter mandagens auktion på 0,49 procent.

- Boligejerne har altså udsigt til en F1-rente, der er endnu lavere, end vi forventede, siger Sonia Khan, økonom i Realkredit Danmark i en kommentar.

I december 2011 blev renten fastsat til 1,24 procent hos Realkredit Danmark. Dermed kan selskabets kunder spare henholdsvis 145 og 415 kroner om måneden for et lån med og uden afdrag.

Realkredit Danmark afslutter rentetilpasning på fredag.

Hos Nykredit startede rentetilpasningen den 22. november og her løber de helt frem til 6. december. Efter mandagens auktion ligger F1-renten på 0,35 procent.

Samlet skal der omlægges F1-lån for mere end 230 milliarder kroner i december, viser en opgørelse fra Spar Nord.

Tal fra Realkreditrådet viser, at de etårige flekslån tegner sig for omkring 45 procent af boligejernes samlede boliglån.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.