Boligejere sparer over en milliard i rente

I andet kvartal faldt boligejernes renteudgifter med 1,2 milliarder kroner i forhold til samme kvartal i 2011.

Boligejere sparer over en milliard i rente

Boligejerne sparede i årets andet kvartal 1,2 milliarder kroner i renteudgifter, set i forhold til sidste år.

Faldet i renteudgifter sker på trods af, at udlånet i samme periode er steget med 2,9 procent. Det viser Nationalbankens rentestatistik for juni 2012. Boligejernes samlede renteudgift i 2. kvartal 2012 var 11,8 milliarder kroner.

Jan Knøsgaard, vicedirektør i Realkreditrådet, peger i en kommentar på, at uroen på de internationale finansielle markeder får mange investorer til at søge mod danske realkreditobligationer, der opfattes som en sikker investering i usikre tider.

- Det giver lave renter på både rentetilpasningslån og fastforrentede lån. De lavere ydelser styrker boligejernes økonomi, siger han.

Halvdelen af alle nye boliglån har fast rente, viser rådets egen udlånsstatistik for andet kvartal. Mange boligejere omlægger i øjeblikket deres lån for at få en fast lav rente.

Det koster i dag 3300 kroner om måneden at låne én million kroner med et 30-årigt rentetilpasningslån med afdrag. For et år siden kostede det cirka 3700 kroner om måneden.

For et fastforrentet lån med en rente på tre procent koster det i dag omkring 4000 kroner om måneden at låne én million kroner med afdrag.

Sidste år kostede det 4600 kroner om måneden at låne en million kroner med et fastforrentet lån på fem procent med afdrag, oplyser Realkreditrådet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.