Boligejerne får endnu billigere renter

De foreløbige auktioner tyder på, at den et-årige fleksrente halveres

Godt nyt også for de boligejere, der har F1-lån i Realkredit Danmark: Næste års rente bliver omkring 0,55 procent.

Godt nyt også for de boligejere, der har F1-lån i Realkredit Danmark: Næste års rente bliver omkring 0,55 procent.

NORDJYLLAND:Realkredit Danmark har afholdt de to første af dagens fire auktioner og refinansiering af boliglån.

Danske boligejere med et-årige flekslån har udsigt til en rente på kun 0,55 procent, såfremt niveauet holder gennem de næste ni auktioner.
Sidste år landede F1-renten på 1,24 procent, så der er tale om mere end en halvering af en i forvejen meget lav rente, oplyser Realkredit Danmark.
Den lavere rente vil betyde en besparelse på ydelsen efter skat på 135 kroner for et lån med afdrag på en million kroner og med restløbetid 29 år.
Et tilsvarende lån med afdragsfrihed løber den månedlige besparelse op på 385 kroner.
Hos Nordea Kredit landede de første auktioner over lån med et-årig flekslån rente på blot 0,5 procent. Auktionerne fortsætter, og Nordea regner med, at det endelige resultat på den et-årige fleksrente vil blive på mellem 0,5 og 0,6 procent.
Renten på treårige flekslån ser ud til at blive på 0,76 procent, mens renten på et femårigt flekslån bliver 1,26 procent.
Økonomer har adskillige gange peget på, at de lavere renter ikke kun er godt nyt for de danske boligejere og virksomheder. De kan også være godt nyt for dansk økonomi, såfremt besparelserne bliver omsat til højere forbrug og flere investeringer.
Men det kræver, at de danske boligejere ikke gør det, de i stor stil har gjort de seneste år, nemlig placerer deres besparelser på en opsparingskonto.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.