Boliger til svage unge

Boligforeninger vil reservere 37 lejligheder og lære unge at stå på egne ben

BRØNDERSLEV:Nogle unge har brug for støtte til at stå på egne ben og klare sig i egen lejlighed, og den opgave kan boligforeninger få statsstøtte til.

Det ønsker boligforeningerne Fredensbo og PM i Brønderslev at være med til.

Staten har øremærket 132 mio. kr. til startboliger til unge i alderen 18-24 år med særlige behov for hjælp til at etablere eget hjem.

Fredensbo ønsker at etablere 10 startboliger, mens PM er parat til at bruge 27 lejligheder til startboliger.

- Det er en god idé. Det anbefaler vi, siger Thomas Krog (SF), formand for social- og sundhedsudvalget.

Kommunens anbefaling er en forudsætning for at boligforeningerne kan få del i midlerne. Brønderslev Kommune skal desuden være med i et udvalg, der skal henvise unge til startboligerne, mens den sociale indsats skal ske i boligforeningernes regi i samarbejde med Kirkens Korshær. Kommunen forpligter sig ikke økonomisk, hvis der ikke er nok unge til at fylde boligerne.

Fredensbo og PM har søgt om hhv. godt 3 og knap 6,7 mio. kr. Fredensbos budget lyder på 2,5 mio. kr. til en halvtidsansat social vicevært i 10 år, 350.000 kr. til samarbejde med Kirkens Korshær og 250.000 kr. til renovering af boligerne.

PM vil bruge 5 mio. kr. på en fuldtidsansat social vicevært i 10 år, 1 mio. kr. på samarbejde med Kirkens Korshær og 675.000 kr. til renovering af boliger.

Ansøgningerne er sendt til Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, men inden støtten evt. kan tildeles, skal også byrådet give sin anbefaling af projekterne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.