Arbejdsmarked

Boligfond trods aflyst handel: Sælger gerne til kapitalfond

Handlen med Blackstone er aflyst. Det udelukker dog ikke et salg til en anden kapitalfond, siger formand.

Beboerformanden i Den Sønderjyske By, Søren Berg (t.v.), havde inviteret boligminister Kaare Dybvad (t.h.) til et møde ved ejendommene den 13. september i år for at tale om handlen med Blackstone. (Arkivfoto)

Beboerformanden i Den Sønderjyske By, Søren Berg (t.v.), havde inviteret boligminister Kaare Dybvad (t.h.) til et møde ved ejendommene den 13. september i år for at tale om handlen med Blackstone. (Arkivfoto)

FREDERIKSBERG:Frederiksberg Boligfond afviser ikke at sælge ejendomme til udenlandske kapitalfonde, der ligner Blackstone. Det fortæller boligfondens formand, Flemming Brank.

- Jeg vil ikke afvise noget som helst. Vi vurderer efter retssagen, hvad vi gør. Som fond er vi forpligtet til at opnå en god, fornuftig pris, siger Flemming Brank.

Det er ikke førstevalget for ham at sælge til en kapitalfond. Alligevel kan det blive nødvendigt, mener han.

- Allerhelst så jeg, at vi beholdt vores ejendom i familien, men vi kan være tvunget af nogle økonomiske omstændigheder, og så er det det vindue, der er åbent, siger boligfondens formand.

Salget til den amerikanske kapitalfond Blackstone drejede sig om ejendommene Den Sønderjyske By og Svalegården. Annulleringen sker i kølvandet på måneders massiv modstand fra beboerne.

I sommer opstod en retlig tvist mellem boligfonden og flere lejere i Den Sønderjyske By. Tvisten handler om, hvorvidt det gamle skøde fra 1932 betyder, at ejendommene skal sælges til den oprindelige værdi.

Parterne har nu valgt af afbryde handlen, fordi det er usikkert, hvornår den retlige tvist kan afgøres.

Ifølge Flemming Brank har Frederiksberg Boligfond afbrudt handlen for at skabe ro omkring lejerne.

- Det er en fælles beslutning, og fra vores side har vi vurderet, at vi gerne vil have mere ro omkring vores ejendomme, siger han og peger på, at bestemte politikere har været skyld i uroen.

Han fremhæver, at boligminister Kaare Dybvad (S) og Frederiksbergs viceborgmester, Michael Vindfeldt (S), har besøgt ejendommene, og at Enhedslisten ifølge formanden har lagt breve om salget i beboernes postkasser.

Nogle af de medier, der har dækket handlen, bærer også et ansvar, mener boligfondens formand.

- Pressen har også været medvirkende til at tegne Blackstone som et trehovedet uhyre.

- Hvis det var sådan, at der ikke havde været det mediebillede af Blackstone, og hvis der ikke var blevet skabt så meget blæst fra enkelte politikeres side, så kan jeg ikke se andet end, at så havde der ikke været nogen grund til at ophæve handlen fra nogens sider, siger Flemming Bank.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst