Boligforening forbyder trampoliner på grund af larmende børn

Boligforeningen af 1944 i Nørresundby har bedt sine medlemmer om at fjerne alle trampoliner inden for 14 dage.

Ritzau
Formand i Boligforeningen af 1944 Poul Jacobsen forstår godt, hvis lejerne ser det som et voldsomt indgreb, at trampoliner nu forbydes. Foto: Lars Rievers/arkiv/Ritzau Scanpix
14. juni 2018 22:49 - Opdateret 15. juni 2018 10:04

Der bliver ikke trampolinspring i det varme sommervejr for de børn og barnlige sjæle, der bor i Boligforeningen af 1944's afdelinger i de nordjyske byer Nørresundby og Tylstrup.

Boligforeningens medlemmer har i denne uge modtaget et brev, hvori foreningen gør beboerne opmærksom på, at de har 14 dage til at skaffe sig af med eventuelle trampoliner.

Ellers risikerer de i første omgang en advarsel og efterfølgende at blive opsagt. Det skriver Nordjyske Medier.

Begrundelsen er, at foreningen har modtaget adskillige klager på grund af larm i forbindelse med leg på trampolinerne.

- Det er til stor gene for de øvrige beboere, at nogle få beboere har valgt at etablere en eller flere trampoliner i boligforeningens afdelinger med haver.

- Dette har medført et uacceptabelt støjniveau, der ikke længere kan tolereres. Yderligere krænkes de øvrige beboeres privatliv, ved at det er muligt at kigge ind til naboerne - især hensynet til lejemålenes tætte beliggenhed, står der i brevet ifølge Nordjyske Medier.

Formand i boligforeningen Poul Jacobsen siger til Ritzau, at det har været nødvendigt med indgrebet, fordi boligforeningens haver er meget små.

- Hvis man i en lille have på syv, otte meter i længden og fem meter i dybden, sætter to store trampoliner op, så er der ingen fred for nogen, og det er ovenikøbet et etagebyggeri.

Spørgsmål: Med børn må det vel forventes, at de larmer, hvis de sendes uden for?

- Jamen vi skal da tage hensyn til vores beboere. Det er ikke kun dem med børn, vi skal tage hensyn til.

Poul Jacobsen fortæller, at børnene i boligforeningen har mulighed for at bruge op til flere legepladser, der ligger i foreningen.

- Med vores havestørrelse løber man ikke bare sådan rundt, siger han.

Poul Jacobsen opfordrer beboere, der er utilfredse med at skulle undvære deres trampoliner, om at samle underskrifter i deres respektive afdelinger.

Hvis mere end en fjerdedel skriver under, kan der indkaldes til et ekstraordinært afdelingsmøde, hvor der kan stemmes om, hvorvidt forbuddet skal fortsætte eller ophæves.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...