Sæby

Boligforening klar til at skære 176 boliger væk

Frederikshavn Boligforening mærker også det faldende indbyggertal

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Frederikshavn Boligforening bygger for øjeblikket nye boliger på Sæby Strand, men total set bliver der færre almene lejeboliger de kommende år. ?Foto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Boligforeningerne mærker også det faldende indbyggertal i Frederikshavn Kommune.

Hos Frederikshavn Boligforening, der tilbyder over 3500 boliger, kan det være nødvendigt at nedlægge 176 boliger de kommende år.
- Inden for de seneste seks år har vi set en tendens til, at der bliver færre og færre borgere i kommunen. Og det er selvfølgelig en udvikling, som boligforeningerne er nødt til at forholde sig til, siger Kim Madsen, der er forretningsfører hos Frederikshavn Boligforening.

Dialog nødvendig

Han erkender, at der bliver nødvendigt at skære ned på den samlede boligmasse, og at det samtidig er nødvendigt med en bred dialog.

Frederikshavn Kommune vil snarest indkalde til et møde i en såkaldt Boligforsyningsgruppe, hvor der blandt andet vil sidde politikere, embedsfolk, private udlejere samt repræsentanter fra boligforeningerne.
Formålet er at nå frem til det rette antal boliger i Frederikshavn Kommune i fremtiden.
- Det her problem vil ikke blive mindre, så det er nødvendigt, at vi får en dialog, siger Kim Madsen.
I forhold til pleje- og ældreboliger har boligforeningerne en kontrakt med Frederikshavn Kommune.
Kommunen lejer sig altså ind hos boligforeningerne.
I øjeblikket står mange af disse boliger tomme, men Kim Madsen oplyser, at Frederikshavn boligforening ikke uden videre kan løse kommunen for de kontrakter.
- Det kan vi ikke bære økonomisk. Så vi er nødt til at finde en løsning, som vi begge kan være tjent med, siger Kim Madsen, der advarer imod at udsulte Frederikshavn Kommune totalt for boliger.
- Hvis en stor virksomhed bosætter sig i Frederikshavn, er vi nødt til at have boliger klar til de ansatte. Vi skal være realistiske, men vi må ikke gå i panik, siger Kim Madsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst