Boligforening vil være mere grøn

Himmerland Boligforening vil være endnu mere grøn. Arkivfoto: Michael Koch

Himmerland Boligforening vil være endnu mere grøn. Arkivfoto: Michael Koch

Himmerland boligforening vil bruge 30 procent mindre varme- og el. Planen er, at målet skal nås inden 2030.

Så enkelt lyder det, efter boligforeningens repræsentantskab har vedtaget en ny bæredygtighedspolitik. Den nye politik betyder, at boligforeningen vil garantere at levere et tydeligt bidrag til den grønne omstilling af det danske samfund.

- Overordnet er det hensigten, at Danmark i 2050 er et samfund baseret på 100 procent vedvarende energi uden brug af fossile brændstoffer - og allerede om mindre end 20 år skal vi være helt og aldeles overgået til vedvarende energi, når det gælder el og opvarmning. Forskning viser, at det kun kan lade sig gøre, hvis energiforbruget i boligmassen bliver reduceret ganske betragteligt. Det stiller store krav til blandt andre Himmerland Boligforening og det er det forhold, vi anerkender gennem en konkret bæredygtigheds-politik, siger organisationens direktør Ole Nielsen, der blandt andet har som mål, at boligerne skal være uafhængige af fossile brændsler og CO2-neutrale i 2050.

Himmerland Boligforenings bæredygtighedspolitik hviler på fire grundlæggende principper om at reducere varmeforbrug og bygningsrelateret el i bygninger med 30 procent fra til 2030. Samtidig skal alle renoveringer og driftsomlægninger skal have både miljømæssige, sociale og økonomiske, ligesom boligforeningens investeringer i energiforbedringer skal være afstemt med, hvad der bliver besluttet på lokalt og nationalt plan i energisektoren. Og endelig skal organisationen etablere partnerskaber med kommune, forsyningsvirksomheder og vidensinstitutioner, så Himmerland Boligforening medvirker til at etablere det bedst mulige beslutningsgrundlag for bæredygtighed.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.