Danmark

Boligforeninger får glæde af solcelleboom

Ændringer af den omstridte solcelle-lov kommer lejere og andelshavere til gode på lige fod med husejere.

Boligforeninger får glæde af solcelleboom

Nu kan danskere, der bor i leje- eller andelsbolig, få lige så meget økonomisk glæde af at have et solcelleanlæg på taget som husejerne.

En ændring af den omstridte solcellelov, som blev vedtaget i Folketinget fredag, sidestiller nemlig nu almene boligforeninger med private husejere.

Ændringen betyder blandt andet, at boligforeningers solceller nu også må forsyne de enkelte husstande med grøn el, hvor det før kun var de fælles elforbrug, som for eksempel lys i opgangene og fælles vaskemaskiner.

Det er man svært tilfreds med i Boligselskabernes Landsforening.

- Helt tilbage fra november, hvor det oprindelige lovforslag kom på banen, har vi jo arbejdet for at få sidestillet ejere og lejere, siger formand i Boligselskabernes Landsforening, Palle Adamsen.

Ifølge ham har mange boligforeninger allerede solcelleprojekter i støbeskeen, som bare har ventet på at få grønt lys til at komme i gang. Men det er ikke kun de fremsynede boligforeninger, som kommer til at drage nytte af den ændrede lov, mener Palle Adamsen.

- Det er min vurdering, at der kommer gang i forskellige typer af projekter, og som sagt er der allerede mange projekter, som bare venter på at blive skudt i gang, siger han.

Det håber energiordfører for Enhedslisten Per Clausen også.

- Vi håber at rigtigt mange boligforeninger vil gå i gang med at etablere solceller i deres afdelinger, siger han.

Og der er særligt en god grund til, at boligforeningerne investerer i solcelleanlæg, mener Per Clausen.

- Det giver jo gode muligheder for, at elregningen kan blive lavere for de mennesker, der bor i de her boliger, siger han og fortsætter:

- Det er afgørende, at de økonomiske fordele ved det her også bredes ud til dem, der bor til leje, og ikke bare ejere, siger han.

Ændringen i solcelle-loven kommer efter en lang periode med hård kritik af loven, som har medført uventede store støtteudgifter på mellem 430 og 850 millioner. Det vurderer Klima- og Energiministeriet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.