Boligøkonom: Åbningstale lover bedre tider - efter 2020

Generelt varsler statsministerens åbningstale fra 2020 bedre tider for boligejerne, siger boligøkonom.

4. oktober 2016 13:52

Det er overordnet set gode nyheder for landets boligejere, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin åbningstale til Folketinget garanterer, at boligbeskatningen ikke vil stige efter 2020.

Det siger boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann, der dog påpeger, at der fortsat kan ske meget med ejendomsskatterne i de næste fire år.

- Man skal bide mærke i, at han taler om tiden efter 2020. Så den stigning, som mange har frygtet vil komme i de næste år, har boligejerne stadig til gode, når man ser på det, Lars Løkke Rasmussen har sagt i dag, siger hun.

Ifølge boligøkonomen er grundskylden de seneste år steget med 5,5 procent om året, og hvis den udvikling fortsætter frem mod 2020, vil boligejerne i nogle kommuner bestemt kunne mærke det.

- Eksempelvis på Frederiksberg, hvor boligejere i dag betaler 45.000 kroner om året i grundskyld, vil de med en sådan fremskrivning af de nuværende regler skulle betale 56.000 kroner i 2020.

- Så det er bestemt noget, man vil kunne mærke, siger Lise Nytoft Bergmann.

Når det er sagt, er statsministerens tale dog helt klart gode nyheder for bekymrede boligejere, fastholder boligøkonomen:

- Alt i alt er statsministerens tale godt nyt for boligejerne, for den vil være med til at skabe noget ro og noget tryghed omkring, hvordan boligbeskatningen kommer til at se ud fremover.

- Det vil igen give noget ro om prisen, så selv om der ikke umiddelbart er hjælp til den mindre gruppe, der allerede er i knæ, er det overordnet set positivt for boligejerne, siger Lise Nytoft Bergmann.

Regeringen vil onsdag fremlægge de konkrete planer for et nyt system til ejendomsvurdering og boligbeskatning.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...