Boligøkonom: Åbningstale lover bedre tider - efter 2020

Generelt varsler statsministerens åbningstale fra 2020 bedre tider for boligejerne, siger boligøkonom.

Det er overordnet set gode nyheder for landets boligejere, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin åbningstale til Folketinget garanterer, at boligbeskatningen ikke vil stige efter 2020.

Det siger boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann, der dog påpeger, at der fortsat kan ske meget med ejendomsskatterne i de næste fire år.

- Man skal bide mærke i, at han taler om tiden efter 2020. Så den stigning, som mange har frygtet vil komme i de næste år, har boligejerne stadig til gode, når man ser på det, Lars Løkke Rasmussen har sagt i dag, siger hun.

Ifølge boligøkonomen er grundskylden de seneste år steget med 5,5 procent om året, og hvis den udvikling fortsætter frem mod 2020, vil boligejerne i nogle kommuner bestemt kunne mærke det.

- Eksempelvis på Frederiksberg, hvor boligejere i dag betaler 45.000 kroner om året i grundskyld, vil de med en sådan fremskrivning af de nuværende regler skulle betale 56.000 kroner i 2020.

- Så det er bestemt noget, man vil kunne mærke, siger Lise Nytoft Bergmann.

Når det er sagt, er statsministerens tale dog helt klart gode nyheder for bekymrede boligejere, fastholder boligøkonomen:

- Alt i alt er statsministerens tale godt nyt for boligejerne, for den vil være med til at skabe noget ro og noget tryghed omkring, hvordan boligbeskatningen kommer til at se ud fremover.

- Det vil igen give noget ro om prisen, så selv om der ikke umiddelbart er hjælp til den mindre gruppe, der allerede er i knæ, er det overordnet set positivt for boligejerne, siger Lise Nytoft Bergmann.

Regeringen vil onsdag fremlægge de konkrete planer for et nyt system til ejendomsvurdering og boligbeskatning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst