EMNER

Boligprisen falder - men ikke i Nordjylland

Ejerboligerne bliver fortsat billigere. Men i Nordjylland går huspriserne faktisk den modsatte vej

Foto Lars Pauli

Foto Lars Pauli

HELE LANDET: Boligpriserne fortsætter nedturen. I årets første kvartal faldt priserne med 7,4 procent sammenlignet med priserne i perioden året før.

Det viser boligmarkedsstatistikken, der udgives af Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditforeningen, Finansrådet og Realkreditrådet.

Stigninger i Nordjylland

Men faktisk er der pletvise prisstigninger rundt om i landet.

- Der er lidt flere forskelle at spore, når man sammenligner de handlede boliger i årets første kvartal med dem, der blev handlet i forrige kvartal. Her finder vi pletvise prisstigninger for alle boligtyper, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

I en kommentar til statistikken anfører hun, at eksempelvis priserne på huse i Region Nordjylland steg med 3,1 procent, mens ejerlejligheder steg svagt i Region Hovedstaden med 0,6 procent.

Tåge af usikkerhed

I Realkreditforeningen betegner direktør Karsten Beltoft ikke tallene som "positiv læsning".

- Boligmarkedet er indhyllet i en tåge af usikkerhed i øjeblikket. Det gælder blandt andet gældskrisen i Sydeuropa, som vi ikke har megen indflydelse på, siger Karsten Beltoft

Han påpeger, at politikerne til gengæld har indflydelse på det, der sker i Danmark:

- Jeg kan kun opfordre til, at alle politiske partier strækker sig langt, så der kan aftales de nødvendige tiltag, som sikrer, at boligejerne kender boligøkonomien flere år frem, siger han.

Stabilisering forude

I Danske Bank forventer økonom Jens Nærvig Pedersen, at priserne vil stabilisere sig de kommende kvartaler:

- Der vil dog ikke være egentlig grobund for prisstigninger grundet den svage økonomiske fremgang og de lave lønstigninger, der er udsigt til, siger han i en kommentar.

Jens Nærvig Pedersen understreger da også, at det hurtigt kan gå nedad igen, hvis eurokrisen for alvor begynder at eskalere på ny.

- Omvendt kan en definitiv løsning på problemerne være den hjælpende hånd boligmarkedet står og mangler, siger han.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.