Boligpriserne har fået et nøk opad

Salgspriserne på både villaer og ejerlejligheder steg i årets første måned, som eller plejer at være halvsløj

Foto: Bo Lehm

Foto: Bo Lehm

DANMARK:Januar er traditionelt ikke den travleste tid for hushandler, men i år har der været lidt at se til for ejendomsmæglerne.

Og for størsteparten af de gennemførte handler er det lykkedes at hive en højere kvadratmeterpris hjem end i december - og for den sags skyld i januar sidste år.

Totalt set steg kvadratmeterprisen med 0,6 procent for villaer og rækkehuse, mens ejerlejligheder blev solgt 1,0 procent højere.

På årsbasis er der tale om en stigning på 4,1 procent for husenes vedkommende. Lejlighedernes kvadratmeterpris er blevet 5,0 procent højere.

- Om vinteren plejer boligmarkedet at gå lidt i stå og afvente foråret, og de seneste tre år er salgsprisen på villaer faktisk faldet i januar måned.

- Men ikke i år. Der er ingen tvivl om, at renten, der fortsætter med at styrtdykke, spiller en afgørende rolle for både købelysten og salgspriserne, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, som er ejendomsmæglernes boligportal.

Medvirkende til prisstigningen er formentlig også det faldende udbud. På bare en måned er antallet af udbudte villaer faldet med 2,7 procent, ligesom antallet af lejligheder til salg er faldet med fem procent.

Tallene dækker dog over store regionale forskelle. For eksempel er salgspriserne på villaer og rækkehuse faldet med 0,4 procent i Region Midtjylland, ligesom udbuddet af huse rent faktisk er steget i Region Syddanmark.

Boligsiden fører også statistik over de solgte boligers liggetider, og de er faldet over det seneste år.

I gennemsnit var en villa eller et rækkehus til salg i 214 dage, før det blev solgt i januar. For lejlighedernes vedkommende var den gennemsnitlige liggetid 121 dage.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden