Boligrenovering kan være vanedannende

Næsten hveranden dansk boligejer mener, at boligrenovering er vanedannende, viser ny rapport

Nogle boligejere få et kick ud at renovere deres boliger.

Nogle boligejere få et kick ud at renovere deres boliger.

DANMARK:Et enkelt boligrenoveringsprojekt ender hurtigt med at blive det første af mange, fordi ombygning af hjemmet og udskiftning af møbler og inventar synes at fortsætte i det uendelige.

Man bliver aldrig færdig, fordi ét projekt hurtigt overtages af det næste. Denne følelse er særdeles velkendt blandt de danske boligejere, hvor næsten halvdelen, 48 procent, mener, at boligrenovering er vanedannende. Det viser tal fra en ny undersøgelse om vores forhold til boligrenoveringer, udført af PRO TEC Vinduer.

- Hvem kender ikke til følelsen af, at boligrenoveringen pludselig griber om sig? Når først man får nye møbler ind i stuen, ser man, hvor slidt gulvtæppet efterhånden er blevet. Eller når ydermuren endelig er pudset op, ser man, at vinduerne har tjent deres værnepligt og trænger til en udskiftning. Og sådan kan man jo blive ved, lyder det fra Jesper Hønning, salgschef i PRO TEC, som gerne indrømmer, at han hører til blandt de 48 procent.

Stor eksponering

I undersøgelsen nikker halvdelen af de danske boligejere genkendende til, at ”boligrenovering er vanedannende - hvis man foretager én, finder man ud af, at man bliver nødt til at foretage flere”.

Det er markant flere, sammenlignet med vores nordiske naboer, hvor 38 procent er enige i, at boligprojekter er vanedannende og smager af mere.

- Jeg tror, at danskerne går ekstra meget op i at renovere vores hjem, fordi vi lægger enorm værdi i, at hjemmet skal være en oase. Men i løbet af de seneste år er der også opstået en ny tendens til, at hjemmet bruges til at vise venner og bekendte - ikke mindst gennem sociale medier -hvem vi er, og hvor vores værdier ligger. Det er for mange danskere blevet vigtigt, at deres hjem afspejler, hvem de er - og det kræver ofte en eller flere renoveringer, konkluderer Jesper Hønning.

Giver livskvalitet

Undersøgelsen viser også, at for nogle boligejere ser det ud til, at boligrenovering ligefrem kan blive stærkt vanedannende:

Ud af de, som indrømmer at få et kick ud af at renovere deres bolig, siger hele 57 procent, at en renovering nogle gange har fået dem til at føle sig som et ”helt nyt menneske”.

Det er også denne gruppe boligejere, som i vid udstrækning mener, at deres hjem er en vigtig del af deres personlighed.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.