Boligøkonomi

Boligrod: Borgere vinder over Skat i klagesager

Borgere, der har klaget over Skats stærkt kritiserede ejendomsvurderinger, får ofte medhold

(Foto: Claus Fisker/Scanpix 2013)

(Foto: Claus Fisker/Scanpix 2013)

HELE LANDET: Skats omstridte ejendomsvurderinger holder kun sjældent for en nærmere prøvelse, skriver Politiken.

64 procent af de borgere, der klager over ejendomsvurderingen og får prøvet deres sag i et vurderingsankenævn, vinder over Skat - og har dermed mulighed for at få nedsat deres skattebetaling.

Og knap 78 procent, eller mere end tre af fire borgere, vinder de sager, der går videre til Landsskatteretten, viser de nyeste klagestatistikker ifølge avisen.

- Det er katastrofalt ringe tal for Skat, og især vurderingsankenævnene har spillet fallit, siger Claus Pedersen, der er partner i revisionsfirmaet KPMG, til Politiken.

Han mener, at Skat er blevet fanget i en ond skrue.

Først skal Skat foretage vurderinger, der er meget svære at gennemføre, blandt andet fordi de skal værdisætte ubebyggede grunde i byområder, hvor der slet ikke handles grunde, eller erhvervsejendomme, som ofte ikke handles på normale vilkår.

Dertil kommer, at Skat historisk ikke har haft de fornødne ressourcer til at bearbejde de data, der bruges til ejendomsvurderingerne.

Borgere og virksomheder kan i første omgang klage over ejendomsvurderingen direkte til Skat. Er Skat enig, ændres vurderingen.

Men i langt de fleste tilfælde erklærer Skat sig uenig med klageren og sender sagen videre til vurderingsankenævnene, som sidste år fik godt 5000 klagesager over ejendomsvurderingerne.

Klagere kan derefter gå videre til Landsskatteretten, som sidste år fik flere end 1500 klager over ejendomsvurderingerne.

Rigsrevisionen konstaterede i sin beretning i sidste måned, at Skat i 2010 og 2011 behandlede klagerne over ejendomsvurderingerne i strid med ”grundlæggende forvaltningsretslige regler”.

Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, understreger, at Skat har erkendt over for Rigsrevisionen, at der er problemer med både vurderingerne og med behandlingen af klagerne over dem.

- Vi skal være bedre til at samle viden op og lære af, hvordan klagerne ender, siger han til Politiken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.