Boligsalg: Nordjylland halter efter

I mange andre landsdele er liggetiderne faldet - men i Nordjylland er snittet blevet højere

Arkivfoto: Michael Koch

Arkivfoto: Michael Koch

NORDJYLLAND:Det er blevet en smule lettere af komme af med huset, i hvert fald med mindre man bor i blandt andet Nordjylland.

En markedsrapport fra Nybolig viser, at liggetiden på de huse, der er solgt i første kvartal, i gennemsnit er blevet seks dage kortere, og at den faldt i seks af ni landsdele i forhold til samme kvartal sidste år.

I bunden af listen finder man Nordjylland, hvor en sælger i gennemsnit må ventet 279 dage på at finde en køber. Det er længere tid, end da listen blev sidst blev opgjort.

Kun en anden landsdel har en liggetid, der er højere. I Vest- og Sydsjælland gik der i snit gik 305 dage eller næsten et år med at få solgt huset.

Kortest liggetid i København

Den gennemsnitlige danske villa blev i årets første tre måneder solgt på 208 dage, hvor det tilsvarende tal for første kvartal sidste år lød på 214 dage.

- Antallet af dage, det tager at sælge en bolig, falder, i takt med at flere og flere købere melder sig på banen. Vi har i første kvartal oplevet de største stigninger i salget i de seneste syv år og forventer yderligere stigninger i de kommende måneder, som normalt er de største salgsmæssigt. Det betyder, at der i nogle tilfælde, specielt i og omkring de større byer, vil være flere købere til den samme villa, og det vil medføre endnu hurtigere salgstider, fortæller Nyboligs pressechef, Kim Pauli.

Den korteste liggetid finder man i København og omegn, hvor det i snit tog 111 dage at afhænde et hus.

Herefter følger Nordsjælland og Østsjælland med henholdsvis 142 dage og 161 dage.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.