Boligsalg: Prisen stiger mest i Nordjylland

Positive tendenser på boligmarkedet

Anders Green
Den gennemsnitlige salgspris på huse i Nordjylland er steget med 6,3 procent på et år. Arkivfoto
EMNER 8. maj 2014 17:24

NORDJYLLAND: Kvadratmeterpriserne på villaer er de højeste siden 2011, og i Nordjylland er priserne steget mest i det seneste år.

Det viser Boligsidens Markedsindeks fra april.

Salgsprisen pr. kvadratmeter er steget med 6,3 procent på et år i Nordjylland, og det er den største stigning på landsplan.

I Region Hovedstaden er priserne eksempelvis steget med 4,2 procent, og den gennemsnitlige stigning i hele landet er på 1,9 procent, viser tallene.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Nordjylland var i april på 8.657 kr., og det var under halvdelen af den gennemsnitlige pris i Region Hovedstaden, hvor boligkøbere skal have langt flere penge op af lommen, hvis de vil købet et hus eller et rækkehus.

Her var kvadratmeterprisen nemlig på 19.422 kr., mens den i Region Midtjylland var på 10.610 kr.

Region Nordjylland og Region Syddanmark har de laveste kvadratmeterpriser på villaer og rækkehuse. Nordjylland ligger kun fire kroner højere end landets sydligste region.

I gennemsnit tager det 260 dage at få solgt sit hus i Nordjylland, mens der i Region Hovedstaden går i gennemsnit 155 dage, før sælgerne slår til.

Sommerhuse meget billigere

I modsætning til priserne på villaer og rækkehuse kniber det stadig med at holde priserne på sommerhuse oppe på det tidligere niveau.

Kvadratmeterprisen på et sommerhus i Nordjylland er faldet med 19,6 procent på et år og er nu på 12.388 kr., og det tager i gennemsnit 402 dage at få sit sommerhus solgt, viser Boligsidens opgørelse.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...