EMNER

Boligsalg: Prisen stiger mest i Nordjylland

Positive tendenser på boligmarkedet

Den gennemsnitlige salgspris på huse i Nordjylland er steget med 6,3 procent på et år. Arkivfoto

Den gennemsnitlige salgspris på huse i Nordjylland er steget med 6,3 procent på et år. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Kvadratmeterpriserne på villaer er de højeste siden 2011, og i Nordjylland er priserne steget mest i det seneste år.

Det viser Boligsidens Markedsindeks fra april.

Salgsprisen pr. kvadratmeter er steget med 6,3 procent på et år i Nordjylland, og det er den største stigning på landsplan.

I Region Hovedstaden er priserne eksempelvis steget med 4,2 procent, og den gennemsnitlige stigning i hele landet er på 1,9 procent, viser tallene.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Nordjylland var i april på 8.657 kr., og det var under halvdelen af den gennemsnitlige pris i Region Hovedstaden, hvor boligkøbere skal have langt flere penge op af lommen, hvis de vil købet et hus eller et rækkehus.

Her var kvadratmeterprisen nemlig på 19.422 kr., mens den i Region Midtjylland var på 10.610 kr.

Region Nordjylland og Region Syddanmark har de laveste kvadratmeterpriser på villaer og rækkehuse. Nordjylland ligger kun fire kroner højere end landets sydligste region.

I gennemsnit tager det 260 dage at få solgt sit hus i Nordjylland, mens der i Region Hovedstaden går i gennemsnit 155 dage, før sælgerne slår til.

Sommerhuse meget billigere

I modsætning til priserne på villaer og rækkehuse kniber det stadig med at holde priserne på sommerhuse oppe på det tidligere niveau.

Kvadratmeterprisen på et sommerhus i Nordjylland er faldet med 19,6 procent på et år og er nu på 12.388 kr., og det tager i gennemsnit 402 dage at få sit sommerhus solgt, viser Boligsidens opgørelse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst