Boligsalget i år vil overgå sidste år

Det samlede salg sidste blev passeret midt i november

Det samlede boligsalg vil i år ende meget tæt på 50.000 solgte ejendomme.Foto: EDC

Det samlede boligsalg vil i år ende meget tæt på 50.000 solgte ejendomme.Foto: EDC

DANMARK:Med en fremgang i boligsalget på 10 procent i november er det nu helt sikkert, at det samlede salg i 2012 bliver bedre end i 2011, lyder det fra mæglerkæden EDC.

Tallet for det samlede salg sidste år blev nemlig passeret midt i november. Måneden blev dermed den sjette i træk med forbedret salg, om end fremgangen er noget mere afdæmpet end de foregående måneder.

Det kan hermed med stor sikkerhed forudsiges, at det samlede boligsalg i Danmark i 2012 vil ende på meget tæt på 50.000 solgte ejendomme, hvilket er ca. 28 procent under det normale, men godt 10 procent bedre end sidste år.

- Det er værd at hæfte sig ved, at det forbedrede salg finder sted fra juni og fremefter. Dermed er der grund til at tro, at fremgangen kan fortsætte til næste år, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann.

I november er salgsfremgangen jævnt fordelt over det meste af landet, bortset fra Sønderjylland, der må notere en svag november.

- Der er ikke nogen særlig forklaring på, at netop Sønderjylland halter bagefter resten af landet i november, men generelt kan vi se, at jo større byer, des bedre går det med salget, siger Jan Nordmann.

– Når vi ser på 2012 som en helhed, har salget været i kraftig vækst i Københavnsområdet, i pæn vækst i Aarhus, Aalborg og Odense mens resten af landet generelt har set en mindre vækst – men dog vækst, tilføjer han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.