Boligskatter sår tvivl om 2020-plan

Fejlagtige ejendomsvurderinger skaber usikkerhed om regeringens 2020-plan, der skal sikre, at økonomien holder

Danmark 19. september 2013 23:14 - Opdateret 19. september 2013 23:16

Boligskatter sår tvivl om 2020-plan

Skats fejlagtige ejendomsvurderinger skaber usikkerhed om regeringens store 2020-plan, der skal sikre, at Danmarks økonomi er holdbar.

Regeringen har i planen forudsat, at danske boligejere om syv år skal betale 13,7 milliarder kroner mere i grundskyld - den skat, man betaler af sin jord.

Stigningen bygger på "de gældende vurderinger", fremgår det af et svar fra finansminister Bjarne Corydon (S) til Folketingets Finansudvalg i slutningen af juni.

Men netop den gældende vurdering af boligerne, som ministeren henviser til, er den 2011-vurdering fra Skat, som Rigsrevisionen i sidste måned kritiserede for at ramme forkert i tre ud af fire tilfælde, skriver Politiken.

Tidligere overvismand Torben M. Andersen, der er professor i økonomi på Aarhus Universitet, siger, at "de mange fejl i ejendomsvurderingerne skaber usikkerhed omkring de beløbsstørrelser, der opereres med i 2020-planen".

- Hele affæren skaber usikkerhed om budgettet og indtægtsgrundlaget og kan i yderste konsekvens rejse det spørgsmål, om regeringen skal finde indtægterne andre steder, siger Torben M. Andersen til Politiken.

Rigsrevisionen konstaterede i sin rapport, at Skat i 2011 vurderede 41 procent af parcelhuspriserne for højt.

Finansminister Bjarne Corydon (S) ønskede torsdag ikke at svare på, hvilke konsekvenser de fejlagtige ejendomsvurderinger får for regeringens 2020-plan.

Han henviser i stedet til skatteminister Holger K. Nielsen (SF), der i et skriftligt svar til Politiken lover, at regeringen vil præsentere Folketinget for en samlet løsning i sagen om ejendomsvurderingerne, som også tager højde for de økonomiske konsekvenser.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...