Danmark

Boligskatter sår tvivl om 2020-plan

Fejlagtige ejendomsvurderinger skaber usikkerhed om regeringens 2020-plan, der skal sikre, at økonomien holder

Boligskatter sår tvivl om 2020-plan

Skats fejlagtige ejendomsvurderinger skaber usikkerhed om regeringens store 2020-plan, der skal sikre, at Danmarks økonomi er holdbar.

Regeringen har i planen forudsat, at danske boligejere om syv år skal betale 13,7 milliarder kroner mere i grundskyld - den skat, man betaler af sin jord.

Stigningen bygger på "de gældende vurderinger", fremgår det af et svar fra finansminister Bjarne Corydon (S) til Folketingets Finansudvalg i slutningen af juni.

Men netop den gældende vurdering af boligerne, som ministeren henviser til, er den 2011-vurdering fra Skat, som Rigsrevisionen i sidste måned kritiserede for at ramme forkert i tre ud af fire tilfælde, skriver Politiken.

Tidligere overvismand Torben M. Andersen, der er professor i økonomi på Aarhus Universitet, siger, at "de mange fejl i ejendomsvurderingerne skaber usikkerhed omkring de beløbsstørrelser, der opereres med i 2020-planen".

- Hele affæren skaber usikkerhed om budgettet og indtægtsgrundlaget og kan i yderste konsekvens rejse det spørgsmål, om regeringen skal finde indtægterne andre steder, siger Torben M. Andersen til Politiken.

Rigsrevisionen konstaterede i sin rapport, at Skat i 2011 vurderede 41 procent af parcelhuspriserne for højt.

Finansminister Bjarne Corydon (S) ønskede torsdag ikke at svare på, hvilke konsekvenser de fejlagtige ejendomsvurderinger får for regeringens 2020-plan.

Han henviser i stedet til skatteminister Holger K. Nielsen (SF), der i et skriftligt svar til Politiken lover, at regeringen vil præsentere Folketinget for en samlet løsning i sagen om ejendomsvurderingerne, som også tager højde for de økonomiske konsekvenser.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst