Bollerne i kassen

Til en god weekend hører hjemmebagte boller, som jo er en smal sag for den øvede husmor eller husfar. Men hvordan bager man lige boller på en spejderlejr? Jo, man beklæder en papkasse med staniol.

Spejderliv byder bl.a. på madlavning i det fri.Privatfoto
EMNER 1. august 2011 19:00

Det lyder måske vanvittigt, men det er faktisk muligt at praktisere. Det beviste spejderne på Vendelbo Jamborette 2011 i Mosbjerg i weekenden. Fremgangsmåden er relativt enkel, idet dejen gøres klar. Forinden bør man have tændt sit bål i haven, sørge for at papkassen er gjort klar, dvs. åben i en side og foret med staniol. Når bål og papkasse er klar, lægges de formede boller i papkassen. Alt afhængigt af, hvor godt bålet er, kan bollerne være færdigbag i løbet af ca. 20 minutter. Hemmeligheden bag fremgangsmåden er ikke speciel hemmelig, men forholdsvis enkelt. Det er varmen fra bålet som bliver reflekteret i folioen, der så opvarmer papkassen. Det betyder også, at det er bollerne inderst i kassen, der er klar først. Årsagen er, at disse boller får varme fra to flader i papkassen. Avisen gik ind Men bollebagning er bare en af de mange ting, som de flere end 100 spejdere har beskæftiget sig med i løbet af sidste uge. En anden ting har været Mosbjerg Times, der efter en uge og tre udgivelser har måttet dreje nøglen. Det var dog planlagt fra starten, idet avisen kun skulle udkomme under lejren. Avisen er udkommet i et oplag på godt 1000 eksemplarer med en unik dækning af jamboretten. Avisen har således bl.a. fortalt om: Udenlandske og danske spejdere, der sammen fandt vej på hike, International Dag, Luftfotografering af lejren, Spejdere fra Luxembourg i udlandet for første gang og Spejderbal på Tolne Skovpavillion. Det er muligt at downloade avisen fra lejrens hjemmeside på: www.vj2011.dk. Jamboretten var arrangeret af Vendelbo Division under Det Danske Spejderkorps (DDS) under temaet "spejder ud over alle grænser", hvor nogle af omdrejningspunkterne har været "fantasi-spejd", "back-to-basic spejd" og "international spejd".myr

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...