Udland

Bolsjoj-danser anholdt for syreangreb

Politiet i Moskva har anholdt tre mænd under efterforskningen af syreangreb på leder fra Bolsjoj-balletten.

Bolsjoj-danser anholdt for syreangreb

Politiet i Moskva har anholdt en balletdanser og to andre personer i forbindelse med efterforskning af et syreangreb på den kunstneriske leder af Bolsjoj-balletten, Sergej Filin.

- Balletdanseren Pavel Dmitritjenko, der er en af Bolsjojteatrets solodansere, er en af de anholdte, oplyser indenrigsministeriet ifølge nyhedsbureauet Interfax.

Ud over balletdanseren er to mænd anholdt. Den ene mistænkes for at have udført selve overfaldet, mens den anden menes at have hjulpet ved at være chauffør.

Adskillige af Bolsjojs-ballettens ansatte har været afhørt af politiet, som også har foretaget en razzia hos Dmitritjenko.

Filin fik kastet syre i ansigtet i midten af januar, hvor en række førende specialister kæmpede for at redde Filins syn og ansigt, efter at han fik tredjegradsforbrændinger ved angrebet.

Filin, der selv er en tidligere fremtrædende balletdanser på Bolsjoj, har haft det krævende job i hjertet af det russiske kulturliv i knap to år.

- Gerningsmandens ansigt var fuldstændigt tildækket. Jeg troede, at han ville skyde mig, og jeg forsøgte at løbe, men han løb efter mig og angreb, sagde Filin, da han i januar havde hele ansigtet indsvøbt i bandager.

Den 42-årige Filin havde modtaget flere trusler, fået skåret sine bildæk op, og hans e-mails var blevet hacket.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.