Bolt eller Gatlin: Planetens hurtigste skal findes

Mange øjne vil være rettet mod Usain Bolt og Justin Gatlin, når de lørdag løber indledende heat ved VM i Kina.

Supersprinterne Usain Bolt og Justin Gatlin skal snart afgøre, hvem der lige nu er planetens hurtigste mand.

VM i atletik er netop begyndt i Beijing, og allerede søndag er der lagt op til en af de mest interessante 100 meter-finaler i nyere tid, hvis ikke der sker uventede ting i lørdagens indledende heats.

Amerikanske Gatlin er mødt op i Kina i årets hurtigste tid på 9,74 sekunder og er ubesejret i to år.

Verdensrekordholderen Usain Bolt er til gengæld løbet fra Gatlin seks af de syv gange, hvor de to sprintere har kæmpet imod hinanden, hvilket ikke er sket siden VM i Moskva i august 2013 med Bolt som sejrherre.

Denne gang møder Gatlin tilsyneladende op i den bedste form med verdens fire hurtigste tider i 2015 - alle under 9,78 sekunder.

Bolt blev tidligere på sommeren tvunget til at holde en konkurrencepause, men i juli gjorde han comeback i London i tiden 9,87 sekunder, og jamaicaneren har det med at præstere, når det gælder.

- Jeg ville gerne have deltaget i flere konkurrencer, men det er vigtigere at træne.

- Jeg er ikke bekymret. Jeg kigger aldrig på statistik. Det er atletik, og man ved aldrig, hvad der vil ske, siger Usain Bolt.

- Det hele handler om, hvem der er i den bedste form og kan levere, slår jamaicaneren fast.

Siden OL i Beijing - på det samme stadion hvor atletik-VM afholdes - har Usain Bolt vundet ni af de ti individuelle sprintkonkurrencer, der har været i VM- og OL-sammenhæng.

Kun VM-titlen i 2011 på 100 meteren i sydkoreanske Daegu er glippet for 29-årige Bolt på grund af en tyvstart.

Selv om hans største rival, Justin Gatlin, er fire år ældre, så føler amerikaneren sig en del yngre. Det skyldes, at han fra 2006 til 2010 afsonede en karantæne for doping.

- Jeg føler mig som en 27-årig og ikke en på 33 år, som er træt efter at have løbet i de fire år.

- At jeg var væk fra sporten har både været en gave og en forbandelse for mig.

- Det gjorde mig ked af det, men det gav mig også ro, og så har jeg brugt det som en fordel, at jeg har kunnet se på mine konkurrenter og deres udvikling, siger Gatlin.

100 meter-konkurrencen har ud over Bolt og Gatlin deltagelse af blandt andre Asafa Powell fra Jamaica og USA's Tyson Gay. Der er også store forventninger til den 20-årige canadier Andre De Grasse, der har byttet en lovende basketballkarriere ud med atletik.

De indledende 100 meter-heats løbes lørdag klokken 13.20 dansk tid. Semifinalerne er søndag klokken 13.10, mens der er finale to timer senere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.