Bombeangreb på markedspladser i Bagdad

Mindst 19 er dræbt og over 50 såret ved bombeanslag mod travle markedspladser i Bagdad.

Udland 26. september 2013 12:01 - Opdateret 26. september 2013 12:02

Bombeangreb på markedspladser i Bagdad

Militante sprængte torsdag bomber på to travle markedspladser i en overvejende sunnimuslimsk bydel i Bagdad og dræbte mindst 19 mennesker og sårede over 50, siger det irakiske politi.

Det dødeligste af de to angreb skete i Saba'a al-Bour i det nordlige Bagdad, hvor mindst 12 mennesker blev dræbt, mens syv andre blev dræbt i bydelen Dura i det sydlige Bagdad.

De militante grupper i Irak placerer typisk bomber på de mest befærdede steder som markedspladser, caféer, moskeer, fodboldbaner eller ved bryllupper og ceremonier.

Volden i Irak er i år steget til et niveau, som ikke er set siden 2008. Op mod 700 mennesker er nu blevet dræbt i Irak i denne måned. Siden årsskiftet er 4500 blevet dræbt, viser en opgørelse fra det franske nyhedsbureau AFP.

Diplomater og analytikere siger, at den shiamuslimsk-ledede regering i Bagdad ignorerer alle klager fra det sunnimuslimske mindretal, hvilket er baggrunden for den eskalerende vold.

Den sekteriske balance i Irak er kommet under øget pres på grund af konflikten i Syrien, hvor sunnimuslimer kæmper mod en leder, der er støttet af shiamuslimer i Iran.

Både sunni- og shiamuslimer er taget fra Irak til Syrien for at deltage i krigen enten for eller imod præsidenten.

Al-Qaedas irakiske og syriske grene blev forenet tidligere i år og har taget skylden for angreb på begge sider af grænsen.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...