Udland

Bombeangreb rammer marked i kinesisk uro-region

Et ukendt antal mennesker er dræbt eller såret i angrebet torsdag morgen i Xinjiangs hovedstad.

En eksplosion har torsdag ramt Urumqi, der er hovedstad i den urolige, kinesiske Xinjiang-region, rapporterer det officielle nyhedsbureau Xinhua.

Et ukendt antal mennesker er omkommet eller såret i eksplosionen, der ramte nær en park.

Billeder på det sociale medie Weibo - Kinas svar på Twitter - viser flammer og røg, der stiger op fra markedsboder bagved en politiafspærring.

- Der var flere kraftige eksplosioner ved morgenmarkedet ved det kulturelle palads i Urumqi, skriver en bruger på Weibo og fortæller, at han var mindre end 100 meter fra gerningsstedet.

- Jeg så flammer og kraftig røg, mens der var ild i køretøjer og varer. Sælgere flygtede og efterlod deres varer, skriver han.

Den store, ressourcerige vestkinesiske region har over den seneste tid oplevet en stigning i antallet af voldsepisoder, der også har spredt sig til andre regioner.

Ifølge regeringen i Beijing er der tale om terror begået af en voldelig separatistbevægelse, der er drevet af religiøs ekstremisme og udenlandske grupper.

Kritikere siger, at sikkerhedstruslen i Xinjiang bliver overdrevet for at retfærdiggøre myndighedernes hårde linje. De peger på, at årsagen til uroen skal findes i økonomisk ulighed og religiøs undertrykkelse af regionens flertal af muslimske uighurer.

30. april gik personer bevæbnet med knive til angreb på en togstation i Urumqi. 79 personer blev såret, mens en blev dræbt. Angrebet skete, mens præsident Xi Jinping var på besøg i regionen.

I marts blev 29 personer dræbt i et lignende angreb i den sydvestlige by Kunming.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst