Udland

Bombemistænkt melder sig til thailandsk politi

Mistænkt, der optrådte på overvågningsvideo, er afhørt af thailandsk politi og løsladt igen.

En mand, som thailandsk politi havde udpeget som mistænkt i bombesagen i Bangkok, er blevet afhørt af politiet og derpå løsladt. Det oplyser e n polititalsmand ifølge nyhedsbureauet AFP.

Manden har ifølge flere medier forklaret politiet, at han er turistguide, og at en anden mand, som også var udpeget som mistænkt, er turist.

De var efterlyst og under mistanke for at være involveret i angrebet, fordi de optræder på en overvågningsvideo fra stedet.

Den anden mand, der ses sammen med den mistænkte i overvågningsvideoen fra gerningsstedet, er ifølge politiets oplysninger en kinesisk turist, der nu har forladt landet.

Politiet betragter det ikke som sandsynligt, at de var involveret i angrebet, siger polititalsmanden ifølge AFP.

På videoen ser man de to mænd rejse sig fra en bænk, kort inden den formodede hovedmistænkte sætter sig ned og efterlader en rygsæk, som bomben menes at have været skjult i.

Der er forskellige oplysninger om, hvordan afhøringen foregik. Ifølge den britiske tv-station BBC havde begge mænd meldt sig selv til politiet og afgivet forklaring.

Politiet er også i færd med at indhente vidneudsagn fra en tuk-tuk taxichauffør, som muligvis kørte den hovedmistænkte mand til templet, skriver Bangkok Post.

Chaufføren har forklaret til politiet, at den hovedmistænkte talte et andet sprog, som ikke var engelsk, i sin mobiltelefon.

Tidligere på dagen sagde Thailands politichef, at mindst 10 mennesker var involveret i at udføre det nøje planlagte bombeangreb i det centrale Bangkok mandag. 20 mennesker blev dræbt.

Thailands politi har udstedt en arrestordre på en "udenlandsk" mand efter bombesprængningen i Bangkok. Samtidig vil myndighederne torsdag bede Interpol om hjælp til at finde den mistænkte, skriver AFP.

En talsmand for Thailands militærstyre siger ifølge Reuters, at bombeangrebet ikke menes at have forbindelse til international terrorisme.

Der er fortsat ingen, der har taget skylden for det blodige angreb. Myndighederne har heller ikke rettet anklager mod nogen grupper eller personer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.