Bomber regeringsbygning: Årsdag for blodigt attentat

På årsdagen for blodigt angreb på USA's konsulat i Benghazi skete onsdag morgen angreb mod regeringsbygning.

Udland 11. september 2013 09:51 - Opdateret 11. september 2013 09:51

Bomber regeringsbygning: Årsdag for blodigt attentat

En voldsom eksplosion har onsdag morgen rystet det libyske udenrigsministeriums bygning i Benghazi på årsdagen for blodigt attentat mod USA's konsulat i byen.

Der er endnu ingen meldinger om, at eksplosionen har kostet menneskeliv. Vidner siger, at eksplosionen skyldes en bilbombe.

En AFP-fotograf i byen fortæller, at en stor del af ministeriets bygning er lagt i ruiner, og dele af den libyske nationalbanks lokale hovedkvarter, der ligger ved siden af, er også ødelagt.

Episoden sker på årsdagen for militantes angreb på det amerikanske konsulat i Benghazi.

Fire amerikanere blev dræbt, herunder USA's ambassadør i Libyen, Christopher Stevens, da tungt bevæbnede islamister stormede konsulatet 11. september 2012.

I starten af august i år var USA klar med de første anklager mod en række mistænkte.

USA's justitsministerium ønskede ikke at kommentere oplysningerne, der kom frem i CNN og Wall Street Journal. Men efterforskningen af angrebet har højeste prioritet, lød det fra ministeriet.

Den libyske militsleder Ahmed Abu Khattala menes at være blandt de anklagede. Regeringskilder har tidligere nævnt ham som mistænkt i sagen.

Drabene udløste massiv kritik i USA, hvor præsident Barack Obamas modstandere blandt andet anklagede regeringen for at være skyld i dårlig sikkerhed på konsulatet. Samtidig har administrationen været under pres for at finde de ansvarlige.

Fra marts til oktober 2011 intervenerede en international koalition af vestlige lande i Libyen på baggrund af en FN-resolution.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...