Bonderøven kårer virksomheder uden spild

Kender du en virksomhed, der holder igen med affaldet

Bonderøven alias Frank Erichsen sidder bl.a. i juryen, der skal kåre den virksomhed i Danmark, som er bedst til at reducere spild. Arkivfoto: Kim Haugaard/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Bonderøven alias Frank Erichsen sidder bl.a. i juryen, der skal kåre den virksomhed i Danmark, som er bedst til at reducere spild. Arkivfoto: Kim Haugaard/Scanpix Scanpix Denmark

DANMARK:For at sætte spot på de virksomheder, der går foran, vil miljøminister Kirsten Brosbøl (S) sammen med en jury bestående af blandt andre Bonderøven fra DR uddele prisen ”Virksomheder uden affald”.

Det sker som en del af regeringens strategi for affaldsforebyggelse ”Danmark uden affald II”, som ministeren præsenterede tidligere på måneden.

At forebygge affald handler om at mindske spild, reducere mængden af affald og mindske indholdet af problematiske stoffer i produkter. For eksempel ved at designe produkter med lang levetid, eller som nemt kan skilles ad, så man kan genbruge dele af dem.

Miljøministeren har udpeget en række ressourceambassadører, og de står for at udpege tre finalister, inden vinderen bliver kåret i april.

De ressourceambassadører, som sidder i juryen, er Selina Juul, stifter af Stop Spild af Mad, Signe Wenneberg, bæredygtighedsaktivist, strategisk formidler og stifter af Wenneberg & Co, Frank Erichsen også kendt som ”Bonderøven”. Jonas Engberg, sustainability manager hos Ikea, Signe Frese, ansvarlighedschef hos Irma og Vigga Svensson, stifter af Vigga.us, hvor man kan dele økologisk børnetøj.

- Der er brug for et Danmark uden affald. Det er afgørende for både vores miljø og virksomhedernes konkurrenceevne at minimere spild og tænke i smartere forretningsmodeller, for der er pres på klodens ressourcer. Mange virksomheder er allerede i fuld gang, og det skal vi have sat spot på for at inspirere endnu flere til at forebygge affald, siger miljøminister Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.