Bondo: Lærere mister hundredvis af millioner på indgreb

Politikerne haster en lov om lærernes arbejdstid igennem. Men beregningerne holder ikke, mener lærerformand.

Bondo: Lærere mister hundredvis af millioner på indgreb

Landets folkeskolelærere får 300 millioner kroner til deling, når deres arbejdstidsregler ændres. Pengene kommer fra den pulje, der tidligere gik til at reducere arbejdstiden for de lærere, der var fyldt 60 år.

Men Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, mener ikke, at tallene og beregningerne i lovindgrebet, som behandles senere i dag, holder.

- Tager man seniorordningen for de 60.000-70.000 lærere, der har været lockoutet, så er værdien beregnet til 300 millioner kroner. Det står i skærende kontrast til, at man for 12.000 gymnasielærere har beregnet værdien til 110 millioner, siger han.

De 300 millioner kroner gives som lønstigninger til lærerne. Det vil give danske folkeskolelærere en lønstigning på 3300 til 4200 kroner årligt, oplyser Beskæftigelsesministeriet til Ritzau.

Men de burde have mere, mener Bondo.

- Vi har gennem årene puttet adskillige overenskomstmidler ind i arbejdstidsaftalen. Og der er den helt almindelige regel, at laver man om på en aftale, så bliver midlerne frigivet igen. Det drejer sig om hundredvis af millioner kroner, siger lærerformanden.

Anders Bondo Christensen mener, at det kun er arbejdsgivernes tal, der indgår som baggrund for den lov, som regeringen har strikket sammen på området.

- Jeg forstår simpelthen ikke, at man ikke har bedt Lærernes Centralorganisation og CO10, som repræsenterer lærerne i overenskomstforhandlinger, om at komme med deres beregninger, men i stedet har overladt det til arbejdsgiverne, siger Bondo.

- Det er helt uhørt, at man på den måde - også når det gælder pengene - kun tilgodeser den ene part. Derfor bør man holde en pause i behandlingen af lovindgrebet indtil LC og CO10 er kaldt ind. Det behøver ikke sinke processen særligt meget, siger formanden.

Det forventes, at lovforslaget bliver vedtaget enten sent fredag eller i løbet af lørdagen. Regeringen har på forhånd sikret sig opbakning fra blandt andet Venstre, så der er et politisk flertal på plads for at sætte en stopper for den fire uger lange konflikt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.