Bondo: Lærerne kan få gode lokalaftaler om arbejdstid

Bondo understreger, at lokale arbejdstidsaftaler er helt nødvendige, og at lærerkredsene vil gøre brug af dem.

Bondo: Lærerne kan få gode lokalaftaler om arbejdstid

Danmarks Lærerforenings formand er sikker på, at flere kommuner og lærerkredse vil indgå lokale aftaler om lærernes arbejdstid. Ellers vil skolerne drukne i et "ufatteligt bureaukrati".

- Skolelederne har allerede sagt, at der skal ansættes flere ledere, hvis man skal administrere de nye regler efter regeringens indgreb, siger Anders Bondo Christensen til Ritzau og fortsætter:

- Så jeg er helt sikker på, at mange kommuner og lokale lærerkredse vil fortsætte de gode aftaler, man har. Og at mange skoleledere og tillidsrepræsentanter vil få skabt nogle gode aftaleveje ud af det ufattelige bureaukrati, som vil opstå efter indgrebet.

Den nye læreraftale blev fredag eftermiddag vedtaget af et bredt flertal - udenom Enhedslisten og Liberal Alliance - på Christiansborg.

Indgrebet ophæver den knap fire uger lange lockout mod lærerne, men også deres hidtidige arbejdstidsregler, som eksempelvis har sikret dem fastsatte timer til forberedelse.

Den enkelte skoleleder skal nu prioritere lærernes arbejdsfordeling, medmindre lærerkredsene og kommunerne indgår andre aftaler.

Anders Bondo Christensen er dog ikke imponeret, men påpeger, at muligheden for at indgå lokalaftaler ligger på det kommunalt niveau og ikke kun gælder for lærerne.

I stedet langer han ud efter ordlyden i den nye aftale, hvori det gøres klart, at det er imod aftalens intention at indgå lokalaftaler, som peger bagud.

Det samme har beskæftigelsesminister Mette Frederiksen understreget.

- Det er fantastisk at høre en socialdemokratisk beskæftigelsesminister anbefale, at man ikke indgår aftaler. Det er jo hele fundamentet for hele fagbevægelsen.

Lockouten har varet siden påske, men efter regeringens indgreb i den store konflikt kan tusindvis af lærere og hundredtusindvis af elever vende tilbage til en normal hverdag på mandag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.