Bondo: Nu skal vi udfordre kommunerne

Kommunerne har fået deres vilje. Nu skal lærerne være over dem, så kvaliteten i skolen sikres, siger Bondo.

Bondo: Nu skal vi udfordre kommunerne

Kommunerne har fået de rammer, som de har ønsket. Derfor påhviler der dem nu et vigtigt ansvar, så kvaliteten i undervisningen ikke forsvinder.

Det fastslår Danmarks Lærerforenings formand, Anders Bondo Christensen, på et pressemøde torsdag eftermiddag, efter at regeringen tidligere på dagen besluttede at gribe ind og sætte en stopper for den knap fire uger lange lockout af landets lærere.

- Vi skal udfordre kommunalbestyrelserne og sige, at nu har I fået de her rammer, hvordan vil I så sikre, at det er kvaliteten i undervisningen, der er i højsædet, og ikke bare mere og mere undervisning, siger lærerformanden og tilføjer:

- Det er sådan noget, vi skal prøve at gøre mere systematisk.

Anders Bondo Christensen fastholder, at KL og regeringen har ført lærerne bag lyset, og at regeringens lovforslag er et resultatet af aftalt spil:

- Jeg har brugt det udtryk, at det her er ikke et regeringsindgreb. Det er et regeringsovergreb.

Lærerforeningen har allerede taget konkrete initiativer for at klæde lærerne på til arbejdet efter konflikten.

Blandt andet er alle tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter indkaldt til en række kursur i juni.

- Her vil vi sige, at nu ser verden sådan her ud, hvad gør vi så. Så vi er i fuld gang med at prøve at tænke i de her nye baner, siger Anders Bondo Christensen

Udover et opgør med lærernes hidtidige arbejdstidsaftale, som var den helt store knast i overenskomstforhandlingerne mellem KL og lærerne, så har regeringen blandt andet også varslet en udfasning af den såkaldte 60-årsregel.

Udfasningen giver i sidste ende en lønstigning til lærerne på 3300 til 4200 kroner årligt. Men det har ingen betydning for lærerne, fastslår Bondo:

- Det kan jeg sige helt klart. Overhovedet ikke. Det er vi fuldstændig ligeglade med, siger han og afviser, at tallene, der kommer af en lønkompensation på 300 millioner kroner, er realistiske:

- Der er overhovedet ikke nogen sammenhæng i de tal. Det burde være et meget højere beløb.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.