Bondo: Regeringen tilgodeser i uhørt grad KL

Lærerne er blevet kørt over af regeringen og KL, men træder styrket ud af konflikten, mener lærerforeningen.

Bondo: Regeringen tilgodeser i uhørt grad KL

- Vi har fået et lovindgreb, der i uhørt grad tilgodeser KL's ønsker.

Sådan lyder den første reaktion fra Danmarks Lærerforenings formand, Anders Bondo Christensen, efter at regeringen tirsdag har besluttet at gribe ind i konflikten mellem kommunerne og lærerne og sætte en stopper for den snart fire uger lange lockout.

- Folkeskolen er havnet i en meget vanskelig situation, hvor lærerne er blevet kørt over af parløbet mellem regeringen og KL, siger lærerformanden i en kommentar.

- Der har ikke været reelle forhandlinger, fordi KL hele tiden har følt sig bakket op af regeringen.

Han understreger, at Danmarks Lærerforening er kommet med "adskillige kompromisforslag" i forhandlingerne med KL, uden at det har ført noget med sig.

Derfor står regeringen og KL ifølge Bondo nu med et særligt ansvar:

- Nu står vi i en situation, hvor KL ensidigt er blevet tilgodeset. Det giver KL og regeringen et særligt ansvar for at "vinde freden" og få tingene til at fungere i folkeskolen nu, hvor konflikten er overstået.

Dog træder lærerne styrket ud af den lange konflikt, fastslår han:

- Det store sammenhold og engagement, som vi har oplevet blandt lærerne over hele landet, har styrket sammenholdet i Danmarks Lærerforening.

Lærerforeningen har travlt med at regne på konsekvenserne af regeringens lovforslag til et indgreb i konflikten. Derfor vil der ifølge lærerforeningens presseafdeling først blive holdt et reelt pressemøde klokken 14.30 torsdag.

Regeringens lovforslag lægger blandt andet op til, at lærernes arbejdstid normaliseres og 60-års-reglen udfases, som arbejdsgivernes topforhandlere i KL har ønsket fra start. Til gengæld får lærerne blandt andet 300 millioner kroner til lønforhøjelser.

Regeringen forventer at kunne hastebehandle og vedtage lovforslaget, så hverdagen kan indfinde sig i skolerne fra på mandag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.