Udland

Bonnie og Clydes våben købt for millionbeløb

Deres pistoler er solgt for 504.000 dollar på auktion.

Bonnie og Clydes våben købt for millionbeløb

Depressionstidens mest berygtede forbryderpar, Bonnie Parker og Clyde Barrow, har otte årtier efter, de blev dræbt i en byge af kugler, fortsat en unik tiltrækningskraft. Søndag blev to af parrets pistoler solgt på en auktion for 504.000 dollar (2,9 millioner kroner).

Myndighedernes jagt på det unge forelskede røverpar fra sydstaternes slum blev fulgt af hele USA under landets store økonomiske krise i 1930'erne.

Efter 21 måneders jagt endte det i Louisiana en majdag i 1934, da Bonnie og Clyde faldt i et baghold og blev skudt af politiet.

Parret hærgede i sin korte kriminelle karriere sydstaterne med bankrøverier, bortførelser, og drab, 13 mener man, men opnåede alligevel en status som folkehelte. Adskillige gange undslap de at blive taget til fange efter ildkampe.

Romantiseringen af deres bedrifter er forstærket af flere film og bøger om de to. Køberen af de to pistoler, en anonym samler fra Texas, understreger, at det var vigtigt for ham, at våbnene skulle forblive samlet.

En 38-kaliber-pistol, der blev fundet tapet fast på indersiden af den 23-årige Bonnie Parkers lår, opnåede hammerslag på 264.000 dollar på en auktion i Nashua i New Hampshire.

En Colt 45 fundet på liget af den 25-årige Clyde Barrow gik for 240.000 dollar.

- De er fortsat ikoniske og deres kærlighedshistorie giver fortsat genklang. Vi har et romantiseret syn af Bonnie og Clyde, siger Bobby Livingston fra det auktionsfirma, der stod for salget.

Parret havde også flair for at gøre opmærksom på sig selv og talent for at sikre sig omtale i medierne.

Deres berømmelse skyldes blandt andet en vane med at efterlade fotografier af sig selv på gerningsstederne. På et af de mest kendte ses Clyde Barrow ryge en cigar.

Warren Beatty og Faye Dunaway portrætterede i 1967 parret i filmen "Bonnie and Clyde", som fik stor succes.

På auktionen blev andre effekter solgt til høje priser. Et par af Bonnie Parkers silkestrømper blev solgt for 11.400 dollar, mens et guldur fundet på Clydes krop blev budt op i 36.000 dollar.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.