Bonus - for hvad?

Finn Strier Poulsen lovede investeringschef bonus på 50.000 kroner, men afviser, at det var et hold kæft-bolsje

HJØRRING:- Hvis vi har held til at fortsætte med det her, så kan du lige så godt være en del af det, når nu formanden har givet grønt lys for det.

Sådan sagde tidligere ebh bank-chef Finn Strier Poulsen til bankens daværende investeringschef Henrik Sylvester Larsen i en telefonsamtale, som de to tiltalte havde 6. juni 2008, og som tidligere er blevet afspillet under straffesagen mod otte tidligere chefer fra ebh bank, Morsø Sparekasse og Sparekassen Kronjylland ved Retten i Hjørring.

- Næste gang jeg tager en million ind privat, så er der 50.000 kroner (til dig, red.), sagde Finn Strier videre i telefonsamtalen.

Samme dag købte Finn Strier Poulsens hustru for nominelt 300.000 kroner og ebh banks bestyrelsesformand - Egon Korsbæk - for en million kroner otte procent Keops ejendomsobligationer af ebh bank.

Og 23. juni købte Finn Striers hustru for yderligere nominelt tre millioner kroner ejendomsobligationer af banken.

Da afhøringen af Finn Strier Poulsen fortsatte tirsdag eftermiddag, ville anklager Jørn Thostrup vide, om de 50.000 kroner, som Henrik Sylvester Larsen var blevet stillet i udsigt, var en privat belønning til ham, som skulle betales ud af en privat kursgevinst på ejendomsobligationerne til Finn Striers hustru og datter.

Det afviste Finn Strier.

- De 50.000 kroner var en bonus til Henrik Sylvester Larsen, som var meget utilfreds med den bonus, han var blevet tildelt for 2007 af sin tidligere chef. Jeg var bange for, at han ville rejse og ville gyde olie på vandene. Det er i den sammenhæng, at mine ord skal forstås, svarede han.

De 50.000 kroner kom aldrig til udbetaling.

- Henrik Sylvester Larsen faldt til ro igen, og et stykke tid senere blev jeg fyret, forklarede Finn Strier Poulsen

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.