Hjørring

Bonusfamilie fra øst

Birgit og Niels Rosenbom nyder deres nye afghanske familie

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jounid og Zakia er faldet godt til i Danmark. foto: bent bach

VRÅ:For et års tid siden fik Birgit og Niels Rosenbom familieforøgelse. Egentlig er de - uden at fornærme dem - ovre den alder, hvor man pludselig får børn, men det lykkedes alligevel.

Ægteparret fra Vrå har nemlig engageret sig i de afghanske flygtninges vilkår, når de kommer til Danmark. Derfor sagde de også ja til at være kontaktfamilie for Ashraf Durani i april sidste år.

I løbet af ganske kort tid er de blevet som forældre for ham og han er blevet deres bonussøn.

Da han i efteråret fik sin kone og fire børn til Danmark, så havde Birgit og Niels Rosenbom pludselig fået en endnu større familie. Der lyder dog ingen klage fra de hjertevarme danskere.

- Der er utroligt mange, der kunne få et løft i deres beskyttede hverdag, hvis de vil åbne op for flygtningene, mener Niels Rosenbom.

Ægteparret nyder at hjælpe Ashraf Durani og hans familie. Både med sproget, med papirerne fra de danske myndigheder og med bare at være der for familien.

De to tager fast turen fra Vrå til Hjørring mindst en dag i ugen for at hjælpe. Så henter de blandt andet deres fire ”børnebørn” i skole og fritidsordning.

- Der kom en og spurgte, om ikke Niels var Asaias bedstefar. Det havde han ikke noget imod at være, smiler Birgit Rosenbom.

- Når de ser nogen i vores alder, så ser de os jo som bedsteforældre. Jeg har også fået lov til at blive bedstemor.

For heldigvis skeler børnene ikke til, at Birgit og Niels Rosenbom er lidt lysere i huden. For dem er det ikke hudfarven, der betyder noget, men hvad man gør for hinanden.

Og Birgit og Niels Rosenbom er gerne bedsteforældre for 10-årige Jounid, Zakia på otte, Asaia på seks og Sohail på fem år.

De nyder at være sammen med deres afghanske familie. For dem er det ikke en masse ekstra arbejde, hvis man lige ser bort fra kommunikationen med de danske myndigheder. Til gengæld får de så meget tilbage fra Sharifa og Ashraf Durani, så det er besværet med myndighederne værd.

Niels Rosenbom får en afslørende tåre i øjenkrogen, når han skal fortælle om den dag, han kørte Ashraf Durani til lufthavnen. De skulle hente familien, som han ikke havde set i fem år.

- Han var ved at springe ud af vinduet. At se dem falde hinanden om halsen. Det var ubeskriveligt, siger Niels Rosenbom.

Derfor håber han også, at flere danskere vil finde overskuddet til at hjælpe som kontaktfamilie. Det kan godt være, at det danske system er trægt og kræver lidt arbejde ind imellem, men til gengæld får man så meget tilbage gennem kontakten med en anden kultur og mennesker med en anden baggrund. toto

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst