Boom i gældsatte på Sjælland

Privatgælden i Danmark udgør 333 procent af den disponible indkomst - det er rekord blandt udviklede lande.

29. september 2013 23:00 - Opdateret 29. september 2013 23:02

Boom i gældsatte på Sjælland

I Danmark, et af verdens rigeste lande, findes nogle af verdens mest forgældede mennesker. Privatgælden i Danmark udgør 333 procent af den disponible indkomst i landet, og det er rekord blandt udviklede lande.

Det er imidlertid vidt forskelligt, hvor i landet gælden giver problemer.

Tal fra Experian viser en voldsom stigning i Østdanmark i antallet af nye registreringer af dårlige betalere som følge af misligholdt realkreditgæld.

På Sjælland uden for hovedstaden er det årlige antal af registreringer steget fra under 200 i 2008 til næsten 1000 i 2012. En femdobling på fire år.

Det skriver Politiken mandag.

- Realkreditgæld er det område, der stiger mest, når vi ser på nye registreringer af dårlige betalere. Det eksploderer virkelig på Sjælland for tiden.

- Hvis ingen gør noget ved det, styrer vi direkte mod en ny krise, som vil handle om gældsproblemer, siger Frank Papsø, nordisk direktør for analyse i Experian, til Politiken.

Den markante stigning på Sjælland kan forklares med, at området har oplevet nogle af de største prisfald på huse efter krisen. Det har fjernet en del af sikkerheden bag boliglånene, vurderer Papsø.

Desuden har der været en tendens til at låne mere end i for eksempel Nordjylland.

Undersøgelsen viser også, at gældsituationen er særligt faretruende i en aldersgruppe af yngre voksne.

Den misligholdte gæld for aldersgruppen mellem 25 og 50 år vokser nu med cirka en milliard kroner om året, fortæller Frank Papsø.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...