Boonen er spændt: Vejret kan afgøre VM

Den tidligere verdensmester Tom Boonen ser frem til en frisk vejrudsigt, da vinden kan blive afgørende for VM.

Boonen er spændt: Vejret kan afgøre VM

Tom Boonen har en bøn til vejrguderne for søndag, hvor han skal jagte sin anden VM-guldmedalje i landevejscykling.

Modvind i opløbet, lyder bønnen, for dermed vil udbrydere, som måtte køre fra ham på Cauberg-stigningen kort før mål få det svært, når de rammer vinden på det flade stykke ind til målstregen uden for Valkenburg.

- Jeg har kørt ruten fredag, hvor der var god modvind, og jeg tror, vi kommer til at se noget af det samme på søndag.

- Det bliver ikke nemt at sidde fremme efter Cauberg-stigningen, hvis det blæser. Jeg afventer vejrmeldingen, for vejret kan få stor betydning for taktikken, siger Tom Boonen.

Belgieren, som ellers har vundet flere store klassikere i lange soloridt, vurderer nemlig, at hans bedste chance for en gentagelse af VM-guldløbet i 2005 vil være i en massespurt.

Dengang besejrede han Alejandro Valverde i spurten, og netop Valverde vil være en af de ryttere, som Boonen kan komme til at slås mod igen søndag.

Belgieren mener imidlertid, at Spanien kan få det svært med så mange stjerner til start. De stiller blandt andre med den tredobbelte verdensmester Oscar Freire, Alberto Contador og Valverde.

- Igen i år er spanierne stærke. Men det bliver vanskeligt for dem at lave en god taktik, for det er svært at angribe med fire-fem ryttere på Cauberg. Vi må se.

- Jeg håber på lidt vind, regn er ikke så vigtigt, selvom det ikke behager rytterne i feltet, men med vinden kan det blive et særdeles hårdt løb.

- Hvis vi kan sidde tre-fire ryttere i finalen, er det godt, og det bliver ikke noget problem at komme over Cauberg, siger Tom Boonen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.