Bordeller i København blev afpresset af bandemedlemmer

Der blev smadret ruder med brosten og sat ild på, da bandemedlemmer begik systematisk afpresning.

Seks forskellige massageklinikker blev udsat for afpresning af unge fra Loyal To Familia, siger Københavns Byret i en dom fredag. Foto: Scanpix Danmark Stf/arkiv/Ritzau Scanpix

Seks forskellige massageklinikker blev udsat for afpresning af unge fra Loyal To Familia, siger Københavns Byret i en dom fredag. Foto: Scanpix Danmark Stf/arkiv/Ritzau Scanpix

Fire unge mænd fra banden Loyal To Familia er fredag fundet skyldige i at have afpresset en stribe massageklinikker i København og på Frederiksberg.

I et tilfælde blev der sat ild på en klinik, og i et andet blev der kastet med brosten mod ruder for at understrege alvoren i kravet om beskyttelsespenge.

Straffen er af Københavns Byret fastsat til fængsel i tre år til tre af mændene, mens den sidste idømmes yderligere et halvt år som en såkaldt fællesstraf.

En af de fire, der er statsborger i Kosovo, får desuden en betinget udvisning. Hvis han i to år efter løsladelsen begår kriminalitet, ryger han ud.

- Det skal du vide, siger dommer Bodil Toftemann henvendt direkte til den 21-årige Besmir Vila.

Da han er født og opvokset i Danmark og ikke har tilknytning til hjemlandet, gøres udvisningen betinget, forklarer dommeren.

De øvrige dømte er den jævnaldrende Mahmoud-Jan Afghani, Yonatan Mebrahtu Araia på 22 og Abdulrahman Ibrahim på 23.

- Der er tale om et større antal tilfælde af ligeartede forhold, som blev udført som led i systematisk og organiseret kriminalitet, siger retsformanden.

I alt seks massageklinikker fik truende besøg af maskerede mænd i april og maj sidste år. Flere gange blev truslerne ledsaget af en seddel. Her stod "LTF Loyal To Familia" og et telefonnummer, som der skulle ringes til inden 24 timer.

På Vesterbro blev der med motorbenzin sat ild til en hoveddør, mens fire ansatte var til stede i klinikken.

Alle fire har nægtet sig skyldige. Men dna, fingeraftryk og teleoplysninger har været med til at overbevise domsmandsretten.

De unge beder fredag om betænkningstid med hensyn til, om de vil anke dommen til landsretten.

Afgørelsen er blot den seneste i en række med hårde straffe til mænd med forbindelse til Loyal To Familia.

Forleden sagde en politiinspektør i Rigspolitiet til Berlingske, at "gruppens fundament eroderer under dem". Det skyldes blandt andet en stribe domme med mange års fængsel.

For eksempel fik LTF'eren Billal Nabil Hasan tidligere på måneden en straf på fængsel i 20 år for drabsforsøg på tilfældige cyklister på Nørrebro i København.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.