Uddannelse

Bordtennis åbner dør til Kina

Bordtennisklubben B75 fra Hirtshals har i forbindelse med sin internationale træningslejr i Sindalhallerne indgået aftale med Idrætshøjskolen på universitet i Kina, som kan åbne døren for yderligere kulturelt og erhvervsmæssig samarbejde med Kina.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Deltagerne drager fordel af kinesiske elitespillere som trænere. Foto: Bente Poder

SINDAL:Bordtennisklubben B75 i Hirtshals har indgået en kinesisk samarbejdsaftale med Jilin Universitet i Changchun, som kan få vidtrækkende positive konsekvenser for Nordjylland.

Universitets idrætshøjskole stiller elitespillere til rådighed som trænere på den tre ugers træningslejr, som blev skudt i gang mandag.
Idrætshøjskolens rektor Yuan Lei havde imidlertid også en invitation med til Hjørrings borgmester Arne Boelt. Han inviteres til besøg i Kina til september med henblik på yderligere kulturelt - og måske erhvervsmæssigt samarbejde.
Byen Changchun har syv millioner indbyggere og er centrum for medicinal - film- og bilindustri. Jilin Universitet har 100.000 studerende og er Asiens største.
Det bliver formentlig et samarbejde mellem nordjyske kommuner, der kan få glæde af den kinesiske invitation.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst