Bordtennis på storskærm

Unge fra BI Bordtennis holdt bordtennis-weekend og fulgte deres klubkammerater til DM i Odense på storskærm

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:En flok på knap 20 unge bordtennisspillere er i denne weekend flyttet ind på BI-Centeret for at holde sæsonafslutning - og for at følge nogle af deres klubkammerater i slutspillet til DM for drengedivisionen i Odense.

Det blev lørdag livestreamet og blæst op i et kæmpe billede på storskærm, så ungdomsspillerne og deres forældre kunne følge slagets gang i Odense hjemme fra Brønderslev.

Der blev heppet godt, da semifinalen skred frem i går eftermiddags, også af forældrene - børnene løb noget af tiden også rundt og lavede alt muligt andet, for sådan et bordtennisopgør kan godt vare længe.

- De spiller fire gange tre singler og to doubler. Hvis nogen kommer til otte point inden da, så har de vundet, forklarede træner Nicolas Vilfing.

Fik modstand

Holdet, der skulle forsvare Brønderslevs mørkrøde farver, bestod af Bjarke Krog, Kevin Nielsen, Frederik Jarl og Rasmus Schøn.

Det var folk fra Hirtshals-klubben B75, der havde kamera med til Odense og sendte kampene live over en youtube-kanal med kommentator på og det hele - og på den måde kunne folkene fra BI Bordtennis følge spillet hjemmefra, bænket ved lange borde og med kage og saftevand til.

Der blev spillet på to borde af gangen, og der blev fulgt nøje med i pointtællingen - og klappet ihærdigt, for eksempel da Kevin Nielsen sikrede sig sejren i et sæt. Brønderslev-holdet fik god modstand fra det andet hold i semifinalen, som var fra klubben Daugård/Horsens.

- Drengedivisionen er den bedste række i Danmark for drengespillere, forklarede Nicolas Vilfing.

Sidste år nåede drengespillerne fra BI akkurat ikke med i slutspillet, men i år var det altså lykkedes dem at kvalificere sig.

En god sport

Blandt de unge tilskuere var Amalie Nørgaard Jensen, Agnete Kranker og Victoria Cramer.

- Det er hyggeligt og spændende, sagde Amalie Nørgaard Jensen.

- Det går okay, sagde Victoria Cramer fortrøstningsfuldt om den igangværende kamp.

- De har vundet over dem før i sæsonen, supplerede Amalie Nørgaard Jensen.

De tre piger er alle rigtig glade for deres sport.

- Det er en god sport - og hyggelig. Man lærer lidt flere piger at kende end til foldbold - det er nemmere at lære nogen at kende, fortalte Amalie Nørgaard Jensen.

- Dem, man spiller imod, er man stadig venner med efter spillet, fortalte Victoria Cramer.

Vil holde på spillerne

Weekendens bordtennisarrangement var med overnatning, aftenhygge og film på programmet - og søndag skal der spilles klubmesterskab i Brønderslev.

- Det er vores sæsonafslutning, og i aften tager forældrene hjem, og så hygger vi med børnene med aftensmad, film og slik, fortalte træner Caspar Birk lørdag eftermiddag, mens kampen stadig stod på.

Der har været mange aktiviteter i denne sæson, og det er også nødvendigt, fortæller han.

- Det skal vi gøre for at holde på medlemmerne. Vi har i mange år oplevet, at der er et stort frafald, for vi har ikke en Messi, der trækker, ligesom i fodbold.

Opgøret i Odense endte med et nederlag til Brønderslev-holdet - med cifrene 8-4.

- De ramte dagen, de andre - det gjorde vi ikke, konstaterede Nicolas Vilfing efter kampen.

De betyder, at holdet i dag skal spille bronzekamp i Odense.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden