Borg og McEnroe krydser klinger i Ryder Cup-pendant

Björn Borg og John McEnroe står i spidsen for hver deres hold, når Europa tørner sammen med resten af verden.

US OPEN BORG MCENROE Foto: /ritzau/AP/Ron Frehm/arkivfoto.

US OPEN BORG MCENROE Foto: /ritzau/AP/Ron Frehm/arkivfoto.

Fra 1978 til 1981 udkæmpede legenderne John McEnroe og Björn Borg 14 slag på tennisbanen med Wimbledon-finalen i 1980 som det absolutte højdepunkt.

I denne weekend står de to atter over for hinanden, når de i Prag står i spidsen for hver deres hold i den første udgave af turneringen Laver Cup, tennissportens svar på golfens Ryder Cup. Svenske Borg for Team Europe, amerikanske McEnroe for Team World.

Uden at forklejne verdensholdet kan Borg stille med det mest spektakulære hold i den tjekkiske hovedstad.

Således råder svenskeren over schweiziske Roger Federer og spanske Rafael Nadal, der hver har vundet to grand slam-turneringer i denne sæson.

De skal begge spille single, men kan også blive bragt i spil til en double sammen. Det vil Federer i så fald se frem til.

- Jeg ville elske at spille sammen med "Rafa" og se hans forhånd gøre skade på modstanderne, siger Federer med henvisning til spanierens venstrehåndsforhånd.

- Jeg er også sikker på, at publikum vil være helt vilde med det, og alene det vil gøre det fedt at spille, siger Federer.

De øvrige spillere på Europas hold er kroaten Marin Cilic, Dominic Thiem fra Østrig, tyske Alexander Zverev og tjekken Tomas Berdych.

McEnroe står i spidsen for Jack Sock, John Isner, Sam Querrey og Frances Tiafoe, der alle er fra USA, samt australieren Nick Kyrgios og canadieren Denis Shapovalov.

Der skal afvikles i alt 12 kampe fra fredag til søndag. Hver dag spilles tre singler og en double.

Fredag bliver det dog ikke Nadal og Federer i en double sammen, da spanieren i stedet spiller sammen med Berdych i fredagens fjerde kamp.

Den første kamp er mødet mellem Cilic og Tiafoe.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.