Borgens Pilou Asbæk: Bare det ikke skulle slutte

Manuskriptforfatteren siger stop. Men alligevel er Pilou Asbæk klar på at lave endnu en sæson af Borgen.

Borgens Pilou Asbæk: Bare det ikke skulle slutte

Det er en meget overgearet og glad Pilou Asbæk, Ritzau møder torsdag for at snakke om den tredje og indtil videre sidste sæson af "Borgen", der får premiere nytårsdag.

- Det er så fedt det her, lyder det fra den populære skuespiller, der modtog Ove Sprogø-prisen for få dage siden.

- Jeg er vanvittig stolt af det, der er blevet lavet her til tredje sæson. Jeg har ikke set det første afsnit, men det, jeg har set, får mig bare til at tænke "Det er sgu fantastisk", tilføjer han.

Den 30-årige skuespiller er faktisk så imponeret over dét, Adam Price og de andre manuskriptforfatter har hevet op af lommen til en tredje omgang af den politiske serie på DR, at han ikke helt forstår, hvorfor det er blevet besluttet, at det skal være den sidste.

- Jeg vil virkelig gerne lave en fjerde sæson, røber Pilou Asbæk, der i serien har rollen som spindoktoren Kasper.

- Jeg ved ikke, om det sker. Adam (Price, red.) har jo lukket den rimeligt hårdt ned. Men hvis han nogensinde ombestemmer sig, så er jeg frisk.

Det ser dog ud til, at Pilou Asbæk må sluge skuffelsen. For hjernen bag "Borgen" har nemlig ingen planer om at trække historien om politikeren Birgitte Nyborg længere.

- Jeg kan sige med 100 procent sikkerhed, at nu kommer der ikke mere, siger Adam Price.

- Jeg har levet med det her utroligt inspirerende og ekstremt krævende univers af karakterer og politiske sager i 4-5 år. Så nu skal der ske noget andet, forklarer han.

Price fortæller, at den eneste grund til, at det alligevel blev til tre sæsoner - og ikke kun to som først planlagt - var, fordi Danmarks Radio gav ham grønt lys til at tviste seriens univers og gør noget nyt ved karaktererne.

Men nu har han lyst til at fortælle en anden historie. Og emnet er allerede konkretiseret, mens universet og karaktererne stadig er på tegnebrættet.

Price vil dog ikke afsløre mere om sin nye idé - ud over at det bliver noget helt anderledes.

I mellemtiden kan danskerne se frem til at se første afsnit i den sidste sæson af "Borgen" 1. januar klokken 20 på DR.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.