Danmark

Borgerlige: Fint med stigende udgifter til kamp mod IS

Så længe Islamisk Stat bliver slået ned, gør det ikke noget, at Danmarks udgifter vokser, mener borgerlige.

Så længe pengene er godt givet ud, gør det ingenting, at udgifterne til Danmarks bidrag til kampen mod Islamisk Stat er steget til næsten det dobbelte af den oprindelige vurdering.

Sådan lyder meldingen fra De Konservative og Liberal Alliance, efter Ritzau har fået aktindsigt i omkostningerne ved det danske bidrag med F 16-fly til bekæmpelsen af Islamisk Stat.

- Jeg synes ikke, der er blevet brugt en krone for meget. Jeg synes, der skal bruges det, der skal til for at nedkæmpe og udslette IS, siger den konservative forsvarsordfører, Mike Legarth.

Og han bliver bakket op af Liberal Alliances ordfører på samme område, Leif Mikkelsen.

- Man kan ikke gå halvt i krig, og derfor må vi betale det, det koster, siger han og fortsætter:

- Hvis resultatet bliver, at det lykkes at trænge Islamisk Stat i defensiv, er det pengene værd. Men derfor skal vi givetvis have en redegørelse for, hvorfor det blev dobbelt så dyrt.

De to partier var med til at godkende missionen, der indebar at syv danske F 16-fly gik på vingerne i begyndelsen af oktober.

Forsvaret anslog dengang, at "op til et års" dansk fly-krig mod Islamisk Stat (IS) i Irak ville koste 110-135 millioner kroner i rene meromkostninger.

Men allerede nu lyder regningen på omkring 115 millioner kroner. Dermed er der på et halvt år brugt næsten lige så mange penge, som forsvaret forventede at bruge på et helt år.

Beslutningen om at sende de danske fly af sted blev bakket op af alle Folketingets partier på nær Enhedslisten og Alternativets Uffe Elbæk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.