Borgerlige politikere flokkes om Vejlegården

Flere borgerlige politikere besøger Vejlegården for at vise deres opbakning til den blokaderamte restaurant.

Borgerlige politikere flokkes om Vejlegården

Der er stegt flæsk og persillesovs på menuen, når borgerlige politikere onsdag aften sætter sig til bords på Vejlegården for at vise sympati med restaurantens ejer, Amin Skov Badrbeigi.

Restaurant Vejlegården har været centrum for et af sommerens store politiske slagsmål, fordi fagforeningen 3F har blokeret restauranten, efter at ejeren valgte at lave overenskomst med Kristelig Fagbevægelse, Krifa, i stedet for 3F.

Det har fået flere borgerlige politikere til at planlægge besøg på Vejlegården. Først besluttede Liberal Alliance at flytte sit sommergruppemøde fredag til Vejlegården, og onsdag aften vil blandt andre Venstres tidligere beskæftigelsesminister Inger Støjberg spise på restauranten.

- Det bliver en aften, der sætter fokus på frihed. Friheden til selv at vælge fagforening og friheden til selv at vælge fra, siger Inger Støjberg.

Middagen er arrangeret af gallerist Erik Guldager, som har inviteret en række af sine Facebook-venner til at deltage og vise sin opbakning til restauranten.

- Der kommer 10-15 politikere, nogle af mine venner og omkring 50 mennesker, som jeg ikke kender, siger Erik Guldager.

Ifølge Erik Guldager dukker blandt andre Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl, Venstres Kristian Jensen og Liberal Alliances Anders Samuelsen op til middagen.

- Jeg vil gerne støtte hans kamp for at kunne organisere sig, som han vil, siger Inger Støjberg (V).

- Han har jo tegnet overenskomst med en landsdækkende fagforening, og derfor er det helt forkert, at 3F blokerer hans virksomhed, siger hun.

Blokaden og konflikten mod Vejlegården har fået Venstre og Dansk Folkeparti til at stille forslag om at begrænse muligheden for blokade- og sympatikonflikter. Et forslag som både DA og restaurationsbranchens arbejdsgivere i Horesta dog er imod.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.