Borgermøde om Sundhedshus

Byrådsmedlem Karsten Frederiksen arrangerer møde på Hedelund mandag

Sundhedshusets placering kommer til debat på et borgermøde. Karsten Frederiksen har ikke lagt skjul på, at han helst ser et sundhedshus i centrum. Arkivfoto: Henrik Louis

Sundhedshusets placering kommer til debat på et borgermøde. Karsten Frederiksen har ikke lagt skjul på, at han helst ser et sundhedshus i centrum. Arkivfoto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV:Byrådsmedlem Karsten Frederiksen (K) tager nu initiativ til et borgermøde om det omdiskuterede sundhedshus i Brønderslev.

Mødet skal holdes mandag klokken 19.30 på Restaurant Hedelund i Brønderslev.

Brønderslev Handel og 4000 borgere har skrevet under på, at de ønsker huset flyttet fra den planlagte grund ved Agdrupvej til Banegårdspladsen i Brønderslev. Hidtil har region, borgmester og formand for sundhedsudvalget afvist, at det er muligt på så sent et tidspunkt. Udbudsmaterialet er sendt ud og planen er, at spaden sættes i jorden efter sommerferien.

Senest har økonomiudvalget dog - med borgmesteren i spidsen - bedt om at få beregnet, om en placering på banegårdspladsen overhovedet er en realistisk mulighed, og hermed ser Karsten Frederiksen en mulighed for at få input og nye ideer fra borgerne på et borgermøde.

Karsten Frederiksen vil på mødet redegøre for forløbet, som han ser det. Selv har han været inhabil i processen, idet han er udlejer til sundhedsplejen, der skal flytte i det nye sundhedshus. Han har dog aldrig lagt skjul på, at lægerne burde placeres centralt i byen, så borgerne kan gå til lægehuset.

- Så alle muligheder bør vendes nu, mener Karsten Frederiksen.

- Der er lige nu en masse påstande om, at det er for sent eller det modsatte, og millioner ryger frem og tilbage i debatten. Men det er jo hele vejen igennem et spørgsmål om, hvad man lægger ind af forudsætninger.

Parkeringspladser og antal kvadratmeter har været til debat.

- Men er det nødvendigt med så mange kvadratmeter, vi hører lægerne er utilfredse med, at de skal betale for flere kvadratmeter end de har behov for.

Karsten Frederiksen inviterede torsdag de mennesker, der har været på banen i debatten. Men der var allerede på det tidspunkt afbud fra flere centrale politikere.

- Afhængig af hvor mange der siger ja til at deltage, bliver der sammensat et panel til aftenen. Det er så grumset og uklart, hvad man vil. Det ville være godt at få en debat, siger Karsten Frederiksen

- Og gode forslag og kommentarer fra mødet vil bliver noteret og videregivet til byrådet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.