- Borgerne har krav på en forklaring

Undersøgelse skal vise, hvad der gik galt omkring ny genbrugsplads, som er blevet langt dyrere end ventet

Det er en forfærdelig ubehagelig sag, siger Jammerbugt Kommunes borgmester Mogens Gade (V). Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Det er en forfærdelig ubehagelig sag, siger Jammerbugt Kommunes borgmester Mogens Gade (V). Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

JAMMERBUGT:Borgerne i Jammerbugt Kommune har krav på at få at vide, hvorfor den nye genbrugsplads i Fjerritslev er blevet langt dyrere end forventet.

Det fastslog borgmester Mogens Gade (V) på kommunalbestyrelsens møde forleden, hvor politikerne vedtog en tillægsbevilling på 13,4 millioner kroner til genbrugspladsen. En genbrugsplads, som kun burde have kostet 17 millioner kroner. Nu lyder prisen altså på over 30 millioner kroner, og så er der stadig strid mellem kommunen og råhus­entreprenøren om et beløb på mindst seks millioner kroner.

- Ubehagelig sag

Som omtalt i NORDJYSKE er der udsigt til en voldgiftssag, fordi kommunen afviser at betale regningerne fra entreprenøren. Ringe jordbundsforhold og grundvandssænkning har medvirket til de voldsomt stigende udgifter, og senest har økonomiudvalget bedt om en redegørelse om hele forløbet.

- Det er en forfærdelig ubehagelig sag, vi har her, og som også kræver den undersøgelse, vi har vedtaget i økonomiudvalget, og som jeg tror den samlede kommunalbestyrelse er enig i, lød det fra Mogens Gade. Kommunalbestyrelsen godkendte både tillægsbevillingen og at få lavet en redegørelse.

- Vi skal til bunds i den her sag og få set på, hvad der er gået galt. Og der er selvfølgelig gået noget galt, når man kan konstatere, at det overslag, der var på et tidspunkt, overskrides med 13 millioner og måske med endnu flere millioner, sagde borgmesteren og fortsatte:

- Vi er selvfølgelig nødt til at give bevillingen her på mødet, men vi skal også lære af sådan en sag her både politisk og administrativt, så det ikke gentager sig. Jeg synes også, at vi skylder borgerne en forklaring på, hvad der er sket. For det er trods alt dem, der betaler. Så derfor har man selvfølgelig krav på en forklaring. Redegørelsen skal offentliggøres, så den undrende befolkning kan se, hvad der er op og ned i den her sag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Få uger før sit exit advarede direktør mod, at mure kan styrte sammen
Luk