Borgerne holdes på sygehuset

Aalborg Kommune mangler midlertidige plejehjemspladser, så færdigbehandlede borgere må forblive indlagt på sygehuset

En gruppe borgere må blive på sygehuset på grund af manglende midlertidige plejehjemspladser i Aalborg Kommune. Foto: Scanpix <i>Scanpix</i>

En gruppe borgere må blive på sygehuset på grund af manglende midlertidige plejehjemspladser i Aalborg Kommune. Foto: Scanpix Scanpix

AALBORG:Kommunen mangler midlertidige plejehjemspladser, så en gruppe borgere, der ellers er færdigbehandlede, tvinges til at blive på sygehuset.

I begyndelsen af januar var der således 15-20 borgere indlagt på Aalborg Universitetshospital, der var færdigbehandlet, men som ikke kunne komme videre. Ifølge ældre- og handicaprådmand Thomas Krarup (K), er der på nuværende tidspunkt tale om en håndfuld borgere. Nu skal politikerne diskutere et forslag til en hurtig løsning.

- Det er en klar prioritet, at borgerne skal hjem hurtigst muligt, siger Thomas Krarup

Kommunen skal betale for borgerne, og hvad det koster, har man endnu ikke regnet på.

- Jeg vil straks sige, at en er en for mange, og det handler ikke om økonomi, men om at man så hurtigt som muligt skal hjem. Der er ikke nogen grund til, at vi som kommune skal være dem, der optager pladser på regionssygehuset. Det har vi sat alle sejl ind for.

I dag tager ældre- og handicapudvalget stilling til et forslag, der skal løsne op for presset på de midlertidige pladser.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden