Borgerne kan gå på biblioteket

Borgerservice-afdelingen i Hurup lukker for altid, og borgerne henvises til Thisted, til selv at klare det på nettet via en computer eller til at henvende sig på biblioteket, hvor man lige nu har to computere

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ellen Vangsgaard og hendes kolleger har hidtil klaret 6000 ekspeditioner om året. Det svarer til ca. 25 ekspeditioner hver dag, der har været åbent.

Torsdag lukker Thisted Kommune borgerservice-afdelingen på det tidligere rådhus på Kirkevej i Hurup. 18. december kunne borgerne læse i en annonce i Thylands Avis: "Borgerservice lukker ... Sidste åbningsdag er 23. december 2010 ... Ønsker De at aflevere post til borgerservice, kan det ske på administrationsbygningen, Kirkevej 9 i Hurup, eller på Biblioteket, Søndergade 1, Hurup. På Biblioteket er der desuden mulighed for at få hjælp til udskrivning af blanketter og adgang til selvbetjeningsløsninger på www.borger.dk. Der er også mulighed for at benytte selvbetjeningsløsningerne på www.thisted.dk." - Det er vi meget utilfredse med. Jeg ved ikke, hvad byrådet bilder sig ind, lød det fra Susanne Madsen, Dover, som var en af de borgere, der var på borgerservice-afdelingen i Hurup på den næstsidste arbejdsdag onsdag: - Da jeg var her forleden, var der kø langt ud til indgangsdøren. Det er de ældre, det går ud over. Nu skal de med tog eller bus til Thisted for at få ordnet deres forretninger med kommunen, sagde hun. Ellen Vangsgaard, assistent på Borgerservice, har også i den seneste tid oplevet, at borgerne synes, at det er træls, at borgerservice-afdelingen nu lukker: - Det er borgerne kede af, siger hun. Og selv om lukningen har været omtalt i pressen, da den blev besluttet i forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober, er der rigtig mange, som ikke har vidst det, tilføjer hun: - De føler ikke, at de er blevet informeret. Først 18. december stod det i en annonce i Thylands Avis. Ellen Vangsgaard skal sammen med de øvrige tre ansatte starte på rådhuset i Thisted 3. januar. I de fire år, der nu har været en borgerservice-afdeling i Hurup, har man dér haft omkring 6000 ekspeditioner om året - eller 25 ekspeditioner om dagen. I fremtiden forventes borgerne selv at klare en større del af ekspeditionerne via en computer: - Mange har ikke computer, fortæller de, og mange, der har en, har ikke rigtig mod på at klare kommunale forretninger på den, siger Ellen Vangsgaard. Derfor er man også lige nu meget spændt - meget spændt - på Hurup Bibliotek på, hvor stor tilstrømningen bliver efter nytår, fortæller afdelingsleder Anne Marie Brunsgaard Henriksen: - Lige efter nytår skal vi til en briefing med borgerservice for at finde ud af, hvad vi forventes at klare. Det ved vi ikke endnu. Eksempelvis har flere spurgt, om de nu kan hente batterier til høreapparat her. Det ved jeg ikke, siger Anne Marie Brunsgaard Henriksen. Hun fortæller, at man på biblioteket i Hurup lige nu har to computere, som brugerne kan bestille tid på - en halv time ad gangen, men man regner med i det nye år at få en til.