Aså

Borgerne tog sagen i egen hånd og gjorde byen lækker

I Asaa har borgerne selv gjort byen blevet gjort lækker for at tiltrække tilflyttere og turister

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Charlotte Bøje

ASAA:Der var kollektiv forårsrengøring i Asaa i Brønderslev Kommune i weekenden. Langt over 100 borgere havde ikke bare travlt med at rydde op og gøre rent både i midtbyen, på stranden, på campingpladsen og på havnen.

Der blev også ordnet haver samt repareret og malet facader i midtbyen, så byen nu viser sig fra sin bedste side.

- Det er vores by, derfor skal vi også selv gøre noget. Det er ikke nogen andres opgave, at holde sådan en lille by, så den ser indbydende ud. Og vi kunne jo godt se med realistiske øjne, at det så værre og værre ud, det forfalder jo sådan lidt hist og her og ukrudtet vokser. Vi sagt pænt - vi trængte til at højne moralen lidt, griner Bettina Højsted Dissing, der også er medlem af byforskønnelsesudvalget.

Initiativtagerne kaldte selv lørdagen for "Gør Asaa lækker", og havde på forhånd efterlyst borgere, som gerne ville have en hjælpende hånd til at få forskønnet sit hus eller have. Men ingen meldte sig i første omgang.

- Det er jo svært og stå frem og sige, at man har brug for hjælp, så det var forventet. Men jeg tog mod til mig, og spurgte forskellige steder om jeg måtte komme ind til en kop kaffe og tilbyde vores hjælp, fortæller Bettina Højsted Dissing.

- Det er ikke flovt at få hjælp, for der er jo en eller anden årsag til, at man ikke selv har ressourcerne til det. Men det har vi, og hvorfor så ikke bruge dem, og hjælpe andre på den måde, spørger Villy Mortensen fra byforskønnelseudvalget.

Forårsrengøringen er blot ét af mange nye tiltag, som de aktive borgere i Asaa har gang i. Der er både lavet et slogan til byen - 9349Asaa.dk - et godt sted mod hjemvé, et logo, foldere der skal lokke nye borgere til og et nyt samråd, som skal gøre Østkysten til et godt sted at være og bo. Lørdag var også idédebatforum, hvor man kunne komme med sine gode ideer til Østkystens udvikling.

- Vi vil gerne højne kvaliteten af at bo her, men også tiltrække nye tilflyttere og turister, siger Villy Mortensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.