Udland

Borgerrettighedsforkæmpere i oprør over Zimmerman-dom

Den amerikanske vagtmand er frifundet i drabssag, men kampen for retfærdighed stopper ikke her, lyder det.

Borgerrettighedsforkæmpere i oprør over Zimmerman-dom

Det vækker vrede hos den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, at George Zimmerman nu er blevet frikendt for at have dræbt den sorte teenager Trayvon Martin sidste år.

- Retfærdigheden mislykkedes over for Trayvon Martin og hans familie, siger Roslyn M. Brock, bestyrelsesformand i borgerrettighedsorganisationen National Association for the Advancement of Colored People.

- Vi kræver omgående, at det amerikanske justitsministerium foretager en undersøgelse af borgerrettigheds-krænkelserne begået mod Trayvon Martin. Denne sag har givet ny energi til bevægelsen mod at stoppe racemæssig profilering i USA, tilføjer hun.

Trayvon Martins død i februar 2012 har genåbnet gamle racesår og udløst en større debat om hudfarve og våben i det amerikanske samfund.

29-årige George Zimmerman blev natten til søndag dansk tid frikendt for drabet ved et retsmøde i Sanford, Florida. Han har hele tiden hævdet, at han handlede i selvforsvar, da han trykkede på aftrækkeren.

- Vi er selvfølgelig helt vilde over resultatet. George Zimmerman har aldrig været skyldig i andet end at forsvare sig selv, siger Mark O'Mara, Zimmermans advokat, efter domsafsigelsen.

Zimmerman, der er selverklæret vagtmand, patruljerede sit nærområde som frivillig i et naboværn, da Trayvon Martin blev dræbt.

Frifindelsen af Zimmerman udløste råben og skrigen ude foran retsbygningen i Sanford, hvor flere var samlet for at vise deres støtte til Trayvon Martin og hans familie. De pårørende til den dræbte teenager var ikke selv til stede i retslokalet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.