Tyrkiet

Borgerservice til danskere i Tyrkiet: Bliv på hotellet

Det danske udenrigsministerium opfordrer danskere i Tyrkiet til at blive indendørs

I en erklæring udsendt på tyrkisk tv-station TRT har en gruppe officerer erklæret, at de har taget magten i landet. Foto: Tumay Berkin, Reuters

I en erklæring udsendt på tyrkisk tv-station TRT har en gruppe officerer erklæret, at de har taget magten i landet. Foto: Tumay Berkin, Reuters

TYRKIET:Udenrigsministeriets Borgerservice skriver på Twitter, at der er et formodet kupforsøg i gang i Tyrkiet. Danskere bør blive på deres hotel, lyder anbefalingen.

- Formodet kupforsøg i Tyrkiet. Danskere bør bliver på deres hotel/feriebolig og følge udviklingen. Ved behov for hjælp kontakt +45 33 92 11 12, lyder beskeden.

Den forholder blandt andet Stig Elling, der er rejseambassadør for Bravo Tours, sig til. Han ser aktuelt ingen grund til at stoppe danskere, der i de kommende dage rejser på ferie til Tyrkiet.

- Så længe Udenrigsministeriets rejsevejledning ikke fraråder ikke nødvendige rejser til Tyrkiet, gennemfører vi. Det er højsæson, og rigtig mange skal af sted i disse dage. Flyene går fuldstændig normalt, siger Stig Elling.

- Det er først, når der kommer det, jeg kalder en rød rejsevejledning, at vi går ind og siger, ”nu stopper vi”. Når Udenrigsministeriet mener, det er uforsvarligt med ikke nødvendige rejser. Den situation er vi ikke i nu, fortsætter han.

Militær på gaden

Elling vurderer, at mellem 4000 og 6000 danskere lige nu befinder sig i Tyrkiet på ferie.

- De opholder sig i ferieområderne, der ligger langt fra Istanbul og Ankara, hvor der er sker noget lige nu. Gæsterne befinder sig i rolige områder, og vi har ikke hørt om nogen nervøsitet, siger Elling.

Situationen i Tyrkiet er lige nu uklar efter, at militær er kørt på gaden og har taget kontrollen med flere vigtige punkter i landet såsom to broer over Bosporus-strædet og Atatürk Lufthavnen i Istanbul.

I en erklæring udsendt på tyrkisk tv-station TRT har en gruppe officerer erklæret, at de har taget magten i landet.

Tæt dialog

Ifølge Nikolaj Johnsen, der er pressechef i rejseselskabet Star Tour, er alt roligt i de områder, hvor danske charterturister befinder sig.

Han oplyser, at Star Tour har omkrig 2000 turister i landet, mens det estimeres, at i alt 10.000 danskere befinder sig på sydkysten og i turistområdet. Det estimat medregner ikke danskere, der befinder i storbyerne såsom Istanbul og Ankara.

- Vi har været i dialog med vores folk og Udenrigsministeriet, fortæller han.

Rejseselskabet er ikke blevet informeret om nogle ændringer i flyvninger til og fra destinationer, hvor danske turister befinder sig. Star Tour forventer ingen problemer med at få fragtet danskere til eller fra deres destinationer.

Frankrigs udenrigsministerium opfordrer sine borgere i Tyrkiet til at blive inden døre som følge af udviklingen i Ankara og Istanbul, siger en diplomatisk kilde ifølge Reuters.

I Storbritannien råder myndighederne alle briter i Tyrkiet til at undgå alle offentlige pladser og være på vagt, indtil der er mere klarhed over situationen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.